Zpráva o činnosti za rok 2017

08.02.2018 22:51

Naše činnost je převážně sportovní, ale pokud můžeme a jsme přizvány, rády vypomůžeme i na akcích, které se konají mimo sportoviště. Dáváme o sobě vědět v dalekém okolí a tím tu naši malou vesničku, čítající něco kolem 260 obyvatel znají i 150 km daleko. Zúčastnily jsme se 17 soutěží, 11. kol BL a 6 soutěží na okrese Beroun a Praha západ. 

 Na brigádách jsme odpracovaly 190 hodin. Začátkem roku jsme navštívily VVH okolních sborů a VVH okrsku Beroun

 V březnu jsme se jako každý rok sešly, abychom si řekly, jak  to bude a co a jak chceme. Plány jsou každý rok velké, ale ne vždy vše vyjde dle představ. Při kontrole hasičského vybavení, jsme zjistily, že budeme muset něco přikoupit a staré věci vyměnit za nové.

 Začíná jaro a nemalá investice padá na zakoupení nového vybavení, vše se musí spasovat a promazat tak, aby vše bylo přichystáno, než začne kolotoč soutěží. Proudařky trénují běh po zimním odpočinku a ty tzv. na zadku vyhlížejí první sluneční paprsky. 

 Již tradiční první soutěží je pro nás Memoriál Milana Bubníka v Třebonicích, konaná 7. 5. Stejně jako loni jedeme bez tréninku a vynáší nám to 1. místo a i pohár za nejrychlejší požární útok. Sestava je nekompletní, vypomáhají nám dva členové z SDH Malé Přílepy.

 Tréninky na hýskovském hřišti ještě nezačaly, ale my nic bez boje nevzdáváme a budeme se prát o každé vítězství jako lvice. I bez tréninku to snad půjde, však máme mnohaleté zkušenosti.

 Druhou soutěží je pro nás soutěž postupová, tj. okrskové kolo, letos pořádané v Hýskově 13. 5. Hýskov dobře známe a to by nám mohlo hrát do karet. Štafeta se povedla a je z toho 1. místo, teď ještě útok. Čas 20,23s nám zajišťuje 1. místo a my doufáme, že tohle umístění za 14 dní zopakujeme.

 Okresní kolo se koná v Chyňavě a to 3. 6. Hřiště je moc pěkně připraveno. Nám Modrým se ve štafetě daří a je z toho pěkné 2. místo. V útoku máme chyby a to nás celkově zanechává na 2. místě. Nevadí, reprezentovat náš okres pojedou holky z Broum a půjčují si naší Andreu. Část našeho sboru je jede podpořit.

 Produktivita na 17. ročníku Brdské ligy:

 je nutno  podotknout, že časy holek se výrazně rok od roku zrychlují a ty nejlepší dosahují časy kolem 16s. Naše sestava není stabilní. Je spousta zranění a nemocí, např. Eliška je ze zdravotních důvodů vyřazena na celou sezónu. Velká výpomoc je stejně jako loni od Veroniky Jedličkové z SDH MP a Aleny Najmanové z SDH Lhotka.

10. 6. Zalužany 4. místo ze 13. družstev

17. 6. Radíč     10. místo z 11. družstev

18. 6. Křečovice 8. místo z 11. družstev

 1. 7.  Tochovice 9. místo. Zde nastává velký problém, mašina nám jede na 3 válce a máme vodu v oleji, no zkrátka všechno je špatně. Stroj se veze k    

           Lundákovům na opravu, ještě že máme spostu přátel mezi těmi, co umí stroj opravit.

 8. 7. Namnice 6. místo z 11

 9. 7. Chrást 4. místo ze 13 družstev

15. 7. Nalžovice 10. místo ze 13. No holt voda musí téci jedním směrenm a to od kádě k cíli a to k propudnicím, když jí strojník utne cestu ven, tak to nejde 

           tak jak by mělo.

22. 7. Solopysky 6. místo ze 13 družstev

23. 7. Líchovy 8. místo ze 13

29. 7. MPM  7. místo z 10

                     10. kolo pořádáme my Modré na hřišti v Broumech v okrese Beroun a tím plníme jeden z úkolů, které jsme si daly do plánu práce na rok 2017. Soutěž je velmi náročná, přesto vše zvládáme tak, jak plánujeme. Souhra dvou SDH, která už mají s pořadatelstvím zkušenosti prostě nemá chybu. Jak jsem už předeslala, náš čas 21, 66s se nedá počítat mezi ty atraktivní. V odpoledních hodinách naše dvojice Jana s Alenou se zúčastňují doplňkové soutěže o nejrychlejší náběr. Opět nás překvapil velký počet soutěžních družstev a návštěvnost místních lidí, kteří si dokonce na tento víkend nic dopředu neplánují. Místní, soutěžící s námi a s kapelou Deliwery pili do ranních hodin a již se těšili, až za pár hodin začne kolo další a to domácích SDH Broumy

 30. 7. Broumy 3. místo z 11 - oba naše časy byly pod hranicí 18s

 finále v Sedlčanech 19. 8. jsme se nezúčastnily pro nedostatek personálu :-)

Z letošního ročníku si odnášíme celkově 7. místo

Ligu jsme proložily netradiční soutěží a to 5. 7. účastí na Žloukovickém brodění s půjčenými holkami z SDH MP a SDH Lhotka Zuzkou Hřebíkovou a Alenou Najmanovou a končíme na krásném 3. místě

 19. 8. O putovní ppohár Lhotky - 1. místo

16.9. Memoriál Tomáše Balka a Václava Vojty opět 1. místo

 To byla naše sportovní činnost. V plánu práce na rok 2017 jsme měly uspořádání třetího ročníku lampionového průvodu a i to jsme splnily. Každý rok se snažíme vymyslet trochu jiné téma. Průvod jsme naplánovaly na 4. 11. a nazvaly ho Lampionovým  průvodem s českými pohádkami za záchranu Večerníčka. Lampionový průvod čítal něco kolem 70 účastníků, z toho cca 50 dětí. Trasa začínala u Fořtovny, kde na děti čekaly 4 průvodkyně - lesní víla Bodlinka, Dýně, Vochomůrka a královna, které si děti rozdělily do 4 skupin. Na trase bylo 8 stanovišť, kde děti plnily úkoly a sbíraly obrázky z večerníčků. Děti na trase mohly vidět pohádkovou čarodějnici, trpaslíka, červenou Karkulku, Pikovou dámu, vodnici, pavoučí ženu, smrtku, dvojici Shrek a Fiona. Konec trasy byl na hřišti, kde měly děti správně zařadit a vložit obrázky do knihy a tím zachránit Večerníčka. Na hřišti byl k dispozici teplý čaj, vynikající svařák a zákusek. Děti na závěr obdržely balíček s cukrovinkami.

 K námětovému cvičení jsme přizvány nebyly, tudíž jsme se nezúčastnily

 3. 12. na první adventní neděli jsme naplánovaly vánoční tvoření s rozsvícením vánočně ozdobeného stromečku. Akci jsme se rozhodly uspořádat ve Fořtovně, kde je skvělé zázemí. Ten den tam ale již byla naplánovaná akce a tudíž bylo ve hvězdách jestli vše vyjde. Akce orientační běh a naše tvoření. S manželi Kavkovými jsme se dohodli a nakonec se vše skloubilo a vyšlo. Děti si tvoření náramě užily, byly dost špinavé z malování, lakování a lepení, ale byly šťastné a o to přeci jde. Strom se nazdobyl ozdobami vlastní výroby a rozsvítil se na prosbu všech dětí. Osvětlení zapůjčilo SDH Malé Přílepy. 

 V průběhu roku se některé členky zúčastňují bezplatnéhop dárcovství krve a dvě jsou v registru kostní dřeně.

 V letošním roce se nám nepodařilo získat nového člena do našich řad. 

I letos jsm edarovaly do charitativního obchodu v Hořovicích spotrovní vybavení a potřeb ypro děti. 

Letos jsme se rozhodly, že od příštího roku začneme přispívat na "Dobrého anděla" a tím pomoci potřebným

 Výbor se sešel vždy dle potřeby a pokaždé se zabýval činností sboru.