Valcha 17. 9. 2011

19.09.2011 17:13

Chrást - Valcha

Závěr Brdské ligy letos vyšel na polovinu září a stejně jako každoročně se konal na Valše v Chrástu. Opět jsme dorazily na etapy.

Po zahajovacím ceremoniálu, Jana vylosovala startovní číslo 10. Děvčata se připravila k plnění předsevzetí a to udělat co nejlepší umístění, dnes jsme pomýšlely i na to nejlepší .Když přišla řada na kontrolu materiálu, tak nám spadla čelist. Od rozhodčího na přípravném platě jsme se dozvěděly, že s naším soutěžním strojem, se kterým běháme celou sezónu, nemůžeme běžet, poněvadž nemáme funkční klapku. byl ještě přivolán hlavní rozhodčí, pan Lachout, i ten potvrdil verdikt, nepostit stroj. Jana domluvila zapůjčení zalužanské mašiny, holky si řekly, že se nenechaji znervóznit. Zalužanský stroj je velmi kvalitní, strojník vysvětlil Míše co a jak a šlo se na věc.

Po přípravě na platě se standartní složení našeho družstva postavilo na startovní čáru. https://www.facebook.com/v/296964423652696. Čas 20,41s nám určil postup do play off ze 6. místa. Dnes se zúčastnilo 11 družstev žen, proto tedy postupujících je 6 nejrychlejších. Do rozstřelu jsme šly s jablonskou mašinou a s holkama z Bezděkova pod Třemšínem. Po výstřelu se Lucka zastavila, protože se domnívala, že je ulitý start, neslyšela výstřel. https://www.facebook.com/v/296973700318435. Bezděkovské holky si střihly 18s, taky Andy dnes běhala moc dobře, taky si dala 2x 18s, Zuza běžela taky dobře, jen při druhém útoku, po zbrždění Lucky, které už nedotáhla na určené místo a těch pár metrů Zuzce chybělo k tomu, aby nastříkala okamžitě po zasednutí. Ale opět pod 21s , přesněji 20,84s zase výborný čas, který ale dnes nestačil. Po ukončení rozstřelů jsme skončily na krásném 5. místě. Také při konečném hodnocení jsme se oproti loňskému 9. místu posunuly o 4 místa, tedy na celkové 5. místo. Vítězství si odnesly holky z Líchov, druhé byly Dolní Měcholupy, třetí, o bodík před Chlumem uhájily Holátka ze Sloupu,

Letošní ročník byl mimořádně vydařený, občas padala tvrdá slova, občas tekly slzičky, ale byly i radostné chvíle, ale především tvrdý trénink, který naše holky rády podstoupily a obětovaly čas a nemalé finanční prostředky na dojíždění na tréninky na vodu do Hýskova i na soutěže.