Rozsvícení stromečku s tvořivým odpolednem

01.12.2018 18:00

    V sobotu 1. prosince 2018 jsme organizovaly 2. ročník rozsvícení vánočního stromečku s tvořivým odpolednem, protože následující den byla první adventní neděle. Společně s námi si přišlo zatvořit cca 22 dětí. Rodiče a ostatní občané si vychutnávali předvánoční atmosféru při samotném rozsvícení stromečku :-) 
    Tvořivé odpoledne začalo v 15:00 ve Fořtovně. Pro děti jsme měli připravena 4 stanoviště, kde si mohly vytvořit vánoční ozdoby. U prvního stanoviště seděla Wendy a děti si u ní mohly ozdobit polystyrenovou kouli. U druhého stanoviště si pro děti Jana a Andy připravily sádrové odlitky, které děti malovaly akrylovými barvami a dozdobovali různými drobnostmi. Ivča zase s dětmi vyráběla ozdoby z korkových koleček. U posledního stanoviště Lucka a Zuzka měly připravná přáníčka. Děti si papírové přáníčka zdobily papírovými výřezy různých tvarů i barev. Dále je dozdobovaly samolepícími kamínky či razítky. Děti tvořily asi 2 hodiny, poté se všichni oblékli a vyrazili ozdobit stromek před Fořtovnou. Děti vytvořily krásné ozdoby, co kus to originál. Společně s dětmi jsme poprosili Ježiška, aby stromeček rozsvítil. Děti si zapálili prskavky a ještě jsme si společně zazpívali koledu Vánoce Vánoce přicházejí :-) 
    Pro děti jsme měli připraven čaj a drobné sladké i slané pochutiny. Ve stánku, ve kterém byli Jirka, Jarda a Míša, si mohli rodiče koupit tradiční svařák či kávu a pochutnat na grilované klobáse a buřtu.Maruška pilně zdokumentovala celý večer. 
    Večer, když se všechno uklidilo, tak jsme si dali také trochu svařáku a do pozdních nočních hodin hodnotily letošní sezónu :-) 

Fotky z dnešní akce si můžete prohlédnout zde:www.facebook.com/media/set/?set=oa.2186317354731922&type=3