První kolo Brdské ligy

28.06.2011 19:48

Namnice - Valcha Chrást

Pro první body do hodnocení BL jsme vyjely  ve stejném složení, jako jsme byly včera.

Jarda, stejně jako Slávek soutěžili za družstvo Chotilska na postech béčka a pravého proudu.

Ženských družstev přijelo 9, tak se jelo podle loni upravených pravidel, tzn. že do rozstřelu půjde 6 družstev, první dvě přímo a další družstva budou bojovat o účast v play off.

Jana po hymně a slavnostním zahájení vylosovala startovní číslo 12. V tento den vstoupil v platnost dodatek v pravidlech BL a je to tzv. přípravné plato, kde určení rozhodčí přeměří všem soutěžním družstvům všechen soutěžní materiál, mašinou počínaje, měřením šířky hadic pokračuje a změřením průměru proudnic konče. Na prvním kole bylo toto měření pouze zkušební a orientační. Družstva byla upozorňována na nedostatky. My jsme byly upozorněny na nedostatečnou šířku B hadic o 2mm, prý je to možná tím, že s hadicemi běháme už třetím rokem a nejdou dobře stlačit mezi měrky. Rozhodčí viděl, že máme originál hadice od výrobce a řekl, že příště musíme mít odpovídající šířku, jinak nás k pokusu nepustí.

Když nastal čas, Michala nahřála stroj, ostatní přenesly materiál k určenému platu a začalo se s přípravou. Všechna družstva už mají přípravu plata v malíku a tak čas určený na přípravu, zdaleka nevyužijí. Naše družstvo vyběhlo postartovním váýstřelu k platu, vše klaplo, tak jak mělo. Zuzka dala napoprvé koš, Jana senzačně nabrala, Míša sice u plata uklouzla, ale spojit Andy céčla stíhala, připojila savec na mašinu a už přidávala. Lucka se v ten samý okamžik otáčela proti trojáku a naše proudařky odhazovaly kola druhých céček, jen zasedly kousek od nástřikové čáry, už šla voda. Vendy sestříkla v čase kolem 20s, ale ouha, Andy ne a ne zaměřit správným směrem a ve chvíli, kdy trefila otvor o průměru 5cm náhle dochází voda. Andy si šťavnatě zanadávala a my ostatní se běžíme podívat cože se to stalo na béčkách. Snad Elda špatně spojila? To se nám nikomu nezdá a ve chvíli, kdy přicházíme ke koncovkám, je vše jasné. Koncovky béček se úplně roztrhly, jeden celý zub je pryč a z vnitřku druhé koncovky zbyla jen polovička. Eliška měla štěstí, že jí béčko, vedené od mašiny, nezranilo.Nám se ulevilo, ale Eliška se rozplakala, že námto zkazila a že jsme nepostoupily. U žen byly 3 neplatné pokusy, pak všechna tato družstva byla hodnocena na 7. místě a dostala první dva body. Vítězství si odnesla děvčata z Bezděkova pod Třemšínem.