Oslavy v Kublově

04.10.2014 14:00

Oslavy v Kublově

 SDH Kublov požádalo náš sbor, aby provedl ukázku požárního útoku. Něco na způsob loňského útoku v Trubíně, kde jsme běžely od mimin, přes zdravotní sestřičky až po dvě staré babky proudařky.

 Daly jsme hlavy dohromady a vymyslely Šmouly. Vendy sehnala světle modrá trička, bílé kalhoty či tepláky jsme sehnaly sami, šmoulí čepičky jsme objednaly přes internet. Mirka, Andy, Vendy a Jana společnými silami nakreslily na záda triček jména a symboly Šmoulů. Ukázka byla předváděna na návsi vedle hasičárny 4. 10. 2014.

Útok se zdařil, až na velké zaváhání na rozdíku, kdy taťku Šmoulu alias Vendy pokropil proud vody, když nezavřela střední páku. Kutil - Myšáková z toho měla ohromnou radost a poskakovala kolem. Přihlížející tím pádem nabyli přesvědčení, že je vše takto zinscenováno a má to tak být.

Útok byl proveden ve složení: koš Miren coby Koumák, nabíral Jarda Rynda - silák, strojník - černý, věčně nevrlý a nabručený Gargamel Míša, béčka - Marie Kutil, rozdík Vendy - Taťka Šmoula, LP - Fešák Andy, PP - Eliška Mlsoun.

Užily jsme si hodně srandy, jen Jarda doma zjistil, že v kublovské hasičárně zapomněl nový mobil. Hned se volalo starostovi, ale telefon se nenašel. V pondělí byl telefon již zablokovaný, takže nepoctivému nálezci je dnes k ničemu.


foto: https://staramys.rajce.idnes.cz