Okresní kolo v požárním sportu, Hořovice

01.06.2013 08:00

Hořovice, Okresní kolo PS

V Hořovicích se konala prezentace od 7,30 - 8,00 hodin. V předvečer této soutěže jsme naložili všechno potřebné na vlek tak, aby ráno mohli Čoldi vyrazit bez zdržování, protože polovina družstva přišla / přijela/ rovnou na stadion do Hořo. Opravdu to vypadá, že budeme celé promočené dřív, než vyrazíme do bojů o postup na Oblastní kolo, které se letos koná v Rakovníku.

Při poradě velitelů, p. Růžička, zástupce rozhodčích z okresu, řekl, že mohou být použity tretry, přestože v propozicích bylo výslovně napsáno se 3 - slovy třemi - vykřičníky, že nebudou tolerovány. V tuto chvíli se ozvala naše starostka Jana, že to tedy ne. Pokud budou tretry povoleny, pak se odloží start a my si pro ně dojedeme. Také  představitelé ostatních sborů byli proti.

Pro nás soutěž začala štafetovým během s překážkami. Letos, kvůli prach sprostým povětrnostním podmínkám, byla celá soutěž organizována na tréninkovém hřišti. Štafetový běh nebyl klasický, ale člunkový. Jako první, na okénko, vyběhla Eliška, která předávala Andree. Andrea překonala bez potíží, stejně jako Eliška okénko, svou překážku - příčné břevno a v cíli předávala proudnici, coby štafetový kolík, Vendule, která vybavena pracovními rukavicemi, přenášela hasicí přístroj. Vendula po doběhu své stovky předala Zuzaně, která spojovala rotky a se zapojenou proudnicí proběhla cílem. V této disciplíně jak ženy, tak muži z bezpečnostních důvodů neměli kladinu. Náš čas na štafetě byl nejrychlejší ze všech zúčastněných. Ještě nás čekal požární útok. Na ten jsme nastoupily ve složení: Miren, Jana, Michala, Irča, Vendy, Andy a Zuzka. Útok byl rozběhnut bravurně, Andy měla nastříkáno ve 22 sekundě, Zuzky zaváhání bylo znát, stříkala na terč trochu ze strany, protože právě ve chvíli, kdy jí šla voda do proudnice, si chtěla přesednout a toto jí vyhodilo ze sedu a vychýlilo z dráhy míření. Útok měly rychlejší pouze ženy z Chyňavy, ale protože byly diskvalifikovány na štafetě za dvě závodnice bez opasku, skončily na štafetě někde vzadu. Náš útok byl druhý nejrychlejší,  v součtu jsme získaly 3 body a tím i postup na Oblastní kolo.

foto:  https://staramys.rajce.idnes.cz