Okresní kolo, Chyňava

30.05.2015 09:00

Minulý týden jsme požádaly chyňavskou hasičku Adélu Štancovou, zda by nás byla ochotná reprezentovat na okresním kole, když se chyňavské ženy nedaly vůbec dohromady. Adéla souhlasila, v týdnu si byla vyzkoušet v Hýskově okénko, které poběží na štafetách.

 Od půl deváté začínala prezntace závodníků, Jana rozdala legitimace a šly jsme si pro číslo, přihlášku a lístky na občerstvení.

Ženy čekala člunková štafeta. Naše Modré běžely ve složení: okénko Adéla. Kvůli mokrému povrchu jsme jí důrazně připoměly přibrzdit před náskokem do okénka, Adéla s výstřelem vyběhla, přibrzdila, proskočila a předávala v krásném čase, Andy, která proudnici přebírala naopak před příčným břevnem nebrzdila a přes překážku se nádherně přenesla.. Předávala Zuzce, která výborně přeběhla kladinu, spojila rotky, napojila na rozdík a připojila proudnici, kterou nesla ve zdvižené levici, jak Socha Svobody, poslední předávka finišmence Vendy proběhla hladce, její hasičák bravurní a čas v cíli? není. Bohužel během druhého úseku si to paní rozhodčí zkrátila přes cílový prostor a čas nám zastavila. Ještě, že tři rozhodčí nezávisle na sobě měřili čas na stopkách a jejich časy se lišily v rámci 3 desetin. Byl nám nabídnut nový rozběh, ale dosažený čas byl pro nás pěkný, pokus povedený, tak jsme ukončily v čase 72, 97s. Ohrozit nás mohly už jen ženy z Broum, ale ty doběhly těsně druhé se ztrátou ani ne sekundy.  Pokud by byla z nějakého důvodu tato naše štafeta diskvalifikovaná, měly jsme v záloze druhou, ve složení: Mirka Karásková, Marie Malá, Míša  Ryndová a Jana Urbanová. Tato čtveřice byla ušetřena trapného pokusu o získání trochu dobrého času. Pod naším novým stanem zavládla spokojenost.

 Také útok byl proveden exelentně, letos se poprvé běželo na jednotný stroj PS 12, na který byl připojen přetlakový ventil. Výsledný čas útoku - 28, 31s byl nejrychlejší, na paty nám šlapaly ženy z Broum kterých čas byl jen o 3 s pomalejší. Velkým problémem  byl špatný terén kolem plata, neboť po odběhnutí dorosteneckých družstev bylo kolem hodně čvachty. Přivezly jsme koberce, které měly být použity jako podklad pod plata, ale šéfem soutěže byly zamítnuty již den předem.

Útok byl proveden ve složení: proudy - Andy, Zuzka, troják - Vendy, béčka - Adéla, stroj - Míša, savce - Jana a koš Miren.

Na krajském kole spolu s námi budou berounský okres reprezentovat muži z Broum.