Oblastní kolo v požárním sportu Nymburk 18 a 19. 6. 2011

08.07.2011 14:36

Následující víkend byl pro nás také velmi důležitý. jely jsme reprezentovat náš okres na Oblastní kolo do Nymburka. Odjížděli jsme všichni společně ze Přílep: Čolda, Jana, Míša, Vendy, Andy, Lucka, Kuba, Eliška, dvě Zuzky a Adam s Déňou. V Nymburku už na nás čekala Alena.

Z aut jsme vynosili všechno, co budeme potřebovat v tento den, postavili jsme stan a začaly připravovat rotky k plnění první disciplíny a tou byl běh na 100m s překážkami. Potom jsme se šly zaprezentovat. Po nezbytných formalitách jsme nechaly zvážit proudnice i rotky, holky si zavázaly startovní čísla a šly se rozběhat.

 Jako první se na start stovky postavila Vendy, po ní vyrazila Andy a pak už rachlém sledu Lucka, Irča, Zuzka Hřebíková, Alena Najmanová, Eliška Bílá a Zuzka Morčušová. Po prvních kolech se běželo ve stejném pořadí ještě jednou. Alena, která v prvním běhu upadla těsně před cílovou páskou, tentokrát doběhla v pohodě. Ke zranění nedošlo, ale modřiny se asi brzy objeví.. Po ukončení stovek byla dráha upravena k plnění štafet - muži. ženy pak tento den uzavíraly. Na start první štafety se postavily Alena - okénko, příčné břevno - Andy, Zuzka Hřebíková na třetím ústku překonávala  kladinu a poslední úsek - běh s hasičákem měla Vendy. první štafeta dosáhla výrazného zlepšení proti loňsku i proti okresu. Poprvé dosáhla času pod 80s, a to 79,20s. Tento čas nám zajistil 10. místo. Také druhá štafeta ve složení . okénko - Irča, příčné břevno - Eliška, kladina - Lucka, hasičák - Zuzka M. se proti okresu výrazně zlepšila /došlo ke změnám na kladině a hasičáku/. pomalu jsme posbírali věci, uklidili do aut a na vlek, vydali jsme se posilnit večeří a poté jsme se vyrazili ubytovat. Ubytování jsme měli jako už několikrát na internátu. Vrátný byl úplně mimo. Kluci - Kuba s Čoldou měli bydlet s úplně cizími kluky a Míša taky. Nakonec jsme přinesli z jednoho pokoje válendu, z jiného deku a polštář a nějak jsme se na pokojích porovnali. Na jednom pokoji spali Zuzky, Eliška, Lucka s Kubou, dál spala Vendy, \andy, Irča a Myš a v posledním pokoji spali Čolda s Janou, Míšou a dětmi. Po sprchách a přípravě na spaní jsme poseděli na prostředním pokoji a na balkoně. Ráno jsme zase všechno poklidili a vrátili na původní místo a vyrazili jsme na stadion plnit naše další povinnosti.

Útoky se běžely na tři stání: jedno pro ženy, druhé pro muže SDH a třetí pro HZS.

Při naší přípravě plata se hodně rozpršelo a v jednu chvíli padaly i kroupy.  Ještě za prudkého deště se holky seřadily na startovní čáru a po výstřelu vyběhla. Čas na nástřikové terče byl 31,18s, ale Zuzka vytáhla savec bez koše a my jako jedinné ze všech družstev dostaly velké významné N. Naše účinkování dopadlo neslavně, rozhodčí nám po ukončení pokusu řekl, že vír dopouštěné vody roztočil asi neúplně dotočený koš a ten zůstal v kádi. Prý ho měla Zuzka během útoku držet. To je poučení pro příště. Máme co vylepšovat.

Jen tak pro zajímavost zde uvedu časy útoků všech zúčastněných ženských družstev v pořadí tak, jak šly za sebou:

Hřebečníky ( RA)             37,13s                                   Plchov ( KL)         31,79s

Písková Lhota ( NY)         27,96s                                  Bystřice ( BN)       31,94s

Břehy ( MB)                      28,24s                                  Zibohlavy ( KO)     29,96s

Krchleby ( KH)                 25,35s                                  Úvaly ( PV)             35,40s

Tuhaň ( ME)                     38,59s                                  Sloup ( PZ)            33,45s

Malé Přílepy Modré ( BE) 31,18s N                              Petrovice ( PB)      30,95s