O putovní pohár Lhotky

23.08.2014 14:00

O putovní pohár Lhotky

 Na Lhotku se sjelo 8 mužských a 6 ženských družstev.

 Dnes máme dobře složené družstvo, jak na štafetu, tak na útok. Balík za nás běží Alča ze Lhotky, příčné břevno nahoru Sára z Nové Vsi pod Pleší, břevno dolů naše Eliška, gumy Terka, také z Nové Vsi pod Pleší. Dnes losuje Miren - č. 2  Útok běžíme ve složení Miren, Jana, Míša, Sára ( Nová Ves p P.), Tereza( Nová Ves pP.) PP - Alena Najmanpvá a premiérově LP naše Eliška.

 Dalibor Bartoš přivítal všechna družstva a popřál hodně úspěchů. Starosta Chyňavy pozval přítomná družstva na soutěž v Chyňavě - 4. ročník Memoriálu Petra Žáčka a současně na den otevřených dvěří v hasičárně, která je v areálu bývalých kasáren.

 Soutěž začali muži ze Lhotky. Na netradiční štafetě došlo ke zranění závodníka z Nové Vsi pod Pleší a svůj úsek nedoběhl. Rada velitelů soutěžních družstev hlasovala, zda pokus budou opakovat, či bude prohlášen za neplatný. 3 velitelé byli pro a 5 proti. Další pokusy byly bez problémů. Ženy nastoupily po mužích. Za nás Modré běžela první úsek Alena, balík překonala bravurně a ani při předávce nedošlo k problémům a tak na druhý úsek vyběhla Sára, překážku překonala s velkou rezervou a už předává Elišce na příčné břevno dolů, bez problémů. Poslední úsek běží Terezka a její noha velikosti 44 ( což odpovídá pánské velikosti 9,5) proběhne v pohodě, pouze v poslední pneumatice se lehoučce zdrží. Náš výsledný čas je 59s. Po štafetě končíme s holkama z Malých Přílep na 5. místě..

Po uvolnění prostoru na louce přicházejí na řadu požární útoky. Ženská družstva přicházejí na řadu kolem 15, 15 hod.. Náš útok byl rozběhnut velmi dobře, Alča si u čáry nástřikun hrála na Ramba a chtěla popotáhnou hadici plnou vody trochu blíž k terčům a neustála výstřik. Chvíli se válela na zemi, voda jí pořádně zvalchovala záda. Po prvním náporu rozdala pár úsměvů pro obecenstvo a nakonec zakončila sražením plechovky. Náš výsledný čas předznamenal nejhorší - 33, 32s. Ženy z Nové Vsi pod Pleší za nespojený savec dostaly N. Útok tedy máme 5 nejlepší a v konečném hodnocení obsazujeme nepopulární poslední 6. místo. My jsme ale spokojeny, protože jsme se mohly díky Alče, Sáře a Terezce zúčastnit soutěže u našich kamarádů v sousední vsi. po skončení soutěže zahrála skupina Nanga Parbat a hrála přes půlnoc, hasiči se zkrátka umí dobře bavit. Dnes jsme mohly jen překvapit a překvapily jsme.

 Holky ze Skalice se po ukončení nástupu vrhly do vysekaného prostoru názvu LHOTKA, polehaly si, ale bylo jich málo. Tak jsme jim pomohly, je z toho hezké foto.

foto: https://staramys.rajce.idnes.cz