Nejdek

29.09.2012 09:00

O Plaketu Svatého Floriána, Nejdek

foto: https://staramys.rajce.idnes.cz

Do Nejdku jsme vyrazili třemi auty. Vedoucí auto s naloženým vlekem vezlo Čoldu, Janu, Jardu a Míšu, prostřední auto mělo ryze ženské obsazení - Miren, Andy, Zuzku a Eldu a v posledním autě se přibližovali Myšák, Marie, Vendy a Irča. Věšínští hasiči  nám drželi místo hned vedle sebe, blízko startu. Za hezkého počasí jsme vynosili věci z aut a rozložili jsme se pod nejvyšším smrkem. Nástup se o 20 min. opozdil. Ženských družstev bylo 7 a mužských 14.

Na nástupu byla upřesněna pravidla a byly zodpovězeny dotazy ohledně nástřiku. Ženská družstva běžela v pořadí:

Mírová, Chodov, Nová Role, Mezirolí, Uničín, Jáchymov a Malé Přílepy Modré. Na útok jsme nastoupily ve složení Miren, Jana, Míša, Irča, Vendy, Andy a Zuzka. Po odstartování klaplo všechno tak, jak mělo. Bohužel shodou okolností a vyšší mocí se stalo, že Irča se vracela dva kroky pro béčka a Míša se jí nevšimla a tak přidala na otáčkách hned, jak našroubovala savec na stroj. Přestože nám k vítězství stačil čas lehce pod 27s, jsme zazmatkovaly a poté co Vendy nedotáhla rozdělovač na určené místo, proudařky o dva, respektive o krok nedosáhly vymezeného prostoru určeného k nástřiku, jsme dosáhly třetího nejlepšího času          - 30, 3s. Opravdu se nemáme čím chlubit, protože na sestřelení terčů opravdu stačilo zakleknout na daném místě a pečlivě  zamířit.

Na nástřikový terč umíme dát čas 25s a na plechovku nám nestačí 30s. Dnes tedy zvítězily ženy z Nové Role s časem 27,1s druhé byly ženy z Chodova s časem 28,7s. Za námi skončilo Mezirolí - 31,6s, Mírová - 33,4s, Jáchymov - 36,7s a poslední Uničín - N

Po čtvrté jsme tedy Plaketu do ročního vlastnictví nezískaly, ale o to máme větší motivaci na příští rok, kdy nejdečtí budou mít oslavy 145 let založení sboru dobrovolných hasičů, a oslav a soutěže se, doufáme, zúčastní daleko víc soutěžních družstev.