Lhotka u Lochovic

30.08.2011 09:27

Lhotka u Lochovic

Prázdniny končí pod Plešivcem

Poprvé jsme vyjely na Lhotku, jinou než sousední.

  27. 8. 2011 se tady konala hasičská soutěž v rámci dne Rozloučení s prázdninami. Tento den se téměř celý věnoval dětem. Po příjezdu na louku za vsí jsme vyložili nádobíčko, stan jsme stavět nemuseli, protože tady byly velké stany se stoly a lavičkami. Starovné se neplatilo, tak stará myš zaplatila dobrovolné vstupné, za které dostala dva lístky, které byly každou hodinu slosovatelné. Na louce byla vystavena vojenská technika a také vrak auta, na kterém později, mezi jednotlivými útoky, profíci předvedli ukázku hašení motoru a poté i interiéru.

Jako první k plnění disciplíny požární útok nastoupily mladší i starší děti z Běštína.

Po nich ženy v pořadí tak, jak se přihlásily. My jsme šly poslední z pěti. Za soupeřky jsme měly ženy a dívky ze Lhotky, Běštína, Kotopek a  Čenkova.

 Plnění disciplíny bylo netradiční. Útok začal klasicky, po roztahnutí béček běžela béčkařka dopředu k terčům, které byly propojené soustavou odpadních trubek a čekala až vyplave tenisový míček, ten odhodila do připraveného koše, přeskákala čtyři překážky a jednu proutěnku, proběhla trojúhelníkem, vyřezaným do překližky, pak ještě proběhnout vytyčenou slalomovou dráhu a po štaflích vylézt a zazvonit na zvoneček, tím je útok ukončen.

Naše Modré si připravily plato a po výstřelu vyběhly. Irča nedostatečně roztáhla béčko, Lucka tudíž nedoběhla tam kam měla a proudařky seděly asi tak dva metry od nástřikové čáry, po dlouhých 30ti sekundách mohla Irča vyjmout míček a vyrazit k cíli. Překážky - dobrý, poroutěnka taky, při slalomu už její rychlost nebyla taková jako na startu a po průběhu slalomem bylo vidět, že ztrácí síly.Vím, na žebřík se v tretrách leze špatně, ale tento poslední úkol zvládla bravurně. Teď se čekalo na čas. Byl velmi dobrý, děvčata z Čenkova nakonec skončila před námi s časem 1,30,30s                                               Náš čas byl těsně za jejich 1, 30, 40s

Po vyhodnocení ještě lhotečtí velmi hezky popřáli svému kamarádu ke kulatým narozeninám a pak už se rozjely soutěže pro děti.

Protože byla velká zima, proti včerejšku se ochladilo o neuvěřitelných 23°C, jsme pospíchali všichni domů, vyložit materiál a zahřát se.

Na Lhotce bylo přátelské ovzduší a nám se tady moc líbilo, netradiční pojetí soutěže bylo hezkým zpestřením klasicky prováděných útoků.