Lhotka, O putovní pohár

18.08.2012 13:00

Tradiční soutěž - O putovní pohár

Na Lhotku jsme vyjely s velkým časovým předstihem, protože v tom samém termínu se konal automobilový závod do vrchu pod záštitou obce Železná             a v čase od 12, 00 - 12, 45 hod byla přestávka a přejezd závodních aut. Jedině v této době byl možný průjezd od Železné k autobusové  zastávce Lhotka. Proto už v půl jedné jsme stavěly stan a pomalu jsme se připravovaly na závody. Po zaplacení startovného a vyplnění přihlášky jdeme na nástup. Ženských družstev je šest a Miren právě poslední šestku vylosovala. Před námi jdou děvčata z Králova Dvora, Malých Přílep, Chyňavy, Broum a Lazu. Soutěž začala štafetovými běhy mužů, po nich následovaly družstva žen. Pro ženská družstva byla připravena následující dráha: start - proběhnutí 4 kusů gum, poté přeskok překážky   a sprint k předávce, druhý úsek - běh do mírného kopce s překonáním překážky, po poslední předávce opět gumy a cíl. Naši štafetu rozběhla Eliška, ale neprošlápla první gumu a rozhodčí Pavel z Hýskova ji několikrát vracel, Eliška myslela, že neprošlápla poslední a tak šlapala do poslední, zbytečně, Pavel byl neoblomný a ani po diskuzi s ním neuspěla, tak si to dala zpátky přes gumy , čelem vzad a k předávce. Pavel zvedl bílý praporek,          ale Eliška prodiskutovala minimálně 7 cenných sekund. Druhý úsek běžela Zuzánie a příčné břevno překonala, jako jedna z mála, skokem. Na poslední gumy nastoupila Andy, všechny dala přesně a do cíle doběhla v pátém nejrychlejším čase a to bylo 50,1s. První štafetu měly ženy z Chyňavy - 44, 7s,                  pak následovalo družstvo žen z Malých Přílep s časem 45, 9s, na třetím místě se umístily Broumy - 46, 6s, následoval Laz s časem 48, 2s, MPM a poslední se umístil Králův Dvůr - 51, 4s.

Po krátké přestávce se do útoků vrhli muži.

Náš útok šel ve složení. Miren, Jana, Míša, Elda, Vendy, Andy a Zuzka. Útok klapl na jedničku, dosáhly jsme času 21, 4s, následoval Laz - 24, 5s, na třetím místě se umístily ženy MP s časem 41, 1s a poslední platný čas útoku měly ženy z Broum - 43, 4s Ženy z Chyňavy a Králova Dvora měly neplatné pokusy.     A tak v součtu 6ti bodů / štafeta 5, útok 1 / jsme skončily na nádherném 2. místě.

Po oficiálním ukončení soutěže jsme odvezly k Janě do hasičárny materiál a vrátily se užít krásného večera s kamarády ze Lhotky, Hýskova a dalších okolních sborů

foto k článku:  https://staramys.rajce.idnes.cz