Krajské kolo v PS, Kutná Hora

15.06.2019 07:30

V Kutné Hoře jsme nejprve vybalily a počkaly na nástup, poté jsme se zaregistrovaly. K průkazkám - bylo nám vytknuto, že je máme bez fotky a razítka.

V 10,10hod. jsme nastoupily na zkoušku stroje, poprvé Miren nedala koš, pak už bylo všechno dobrý, Míša si nechala vysvětlit práci se strojem( opakování je matka moudrosti). Před 13 hodinou byl zahájen trénink žen na 100m překážkového běhu. Stovky poběžíme v pořadí Andy, Alča, Zuzka, Míša Vaverová ( SDH Zaječov), Aneta Braunová ( SDH Zaječov), Karča, Vendy.

Časy pokusů: Andy      21,22s     20,75s  nespojené C na rozdělovač, ale nádherný pokus

                    Alča        25,68s     22,64s  výrazné zlepšení, velká radost

                    Zuzka     23,14s     25,73s  upuštění proudnice po připojení na rozdělovač

                    Míša       21,09s     19,24s  první pokus- zdržení u rozdělovače, jinak nádhera

                    Aneta     20,36s     39,09s  pád z kladiny, první pokus bezvadný

                    Karča     22,14s     22,26s  velmi vyrovnané výkony, bez tréninku - úžasné

                    Vendy    25,87s        0       až ke kladině držela krok s ostatními

Po ukončení pokusů následovala porada vedoucích, ohledně štafetových běhů. Verdikt: ženy běží dle propozic před muži.  štafeta - domeček Alena, příčné břevno - Aneta, kladina a rodělovač - Míša, hasičák - Andy. Tato štafeta nám udělala velkou radost časem 73,79s tato štafeta byla 6 v pořadí, druhá štafeta - domeček Karča, příčné břevno - Zuzka, kladina - Miren, hasičák - Vendy. Čas pokusu : 95,80s

Popprvním dnu našeho působení v Kutné Hoře jsme dosáhly na krásné 8. místo

 Zitra nás čekají útoky a na ně především se těšíme.

 Cestou ze stadionu na ubytování do Penzionu Sedlec nakupujeme nealko ( alko máme své), a pečivo. Po sprchách a ubytování se všichni scházíme v apartmánovém pokoji, kde hodnotíme, popíjíme, pojídáme do časných ranních hodin, něco kolem půl jedné se rozcházíme do svých pokojů. Heslo dne : 54 a 57

 Následující den odjíždíme v 7 hodin z Penzionu na stadion, vybalujeme nářadí a čekáme na nástup. Nástup je z důvodu špatného počasí odložen na konec soutěžních dnů.

 Útoky jdeme ve složení: Miren, Jana, Míša, Alča, Vendy, PP Zuzka, LP Andy. První útoky se moc nedaří, pouze hokly ze Zahořan dávají 26,09s, Uhlířské Janovice 25,51s a Písková Lhota 24,66s. Tato družstva měla tak trochu štěstí na počasí, neboť bylo od rána dost větrno a v době, kdy stříkaly na terče, byl jen slabý vítr. Ostatní družstva měla časy nad 30s. Náš pokus měl hodnotu 32,76s. Druhý pokus byl časově horší, neboť nešel nastartovat soutěžní stroj, to sice nemělo vliv na doběh proudařek, ale proti bylo opět počasí,vítr se do proudařek opřel tentokrát s ještě větší intenzitou a to tak, že chvilkama nebylo ani z nástřikové čáry vidět kam směřuje proud. Náš druhý pokus má hodnotu 33,91s. Ve druhém kole nás časově předběhla ještě dvě družstva Úvaly a Kšely.

Celkově končíme na 10. místě.

 K prvnímu útoku ještě taková perlička, Miren si zapíná pásek velmi volně a to se jí vymstilo, už po pár krocích k platu jí pásek nebezpečně klouže, ke kádi dobíhá s páskem, na lýtkách, tedy vhodí koš do kádě a drží pásek jednou nohou zvednutou tak, aby nespadl až na zem, Jana se po spojení savic otáčí a Mirce pásek sune zase zpět tam kam patří,do pasu, ještě vpředu, když Andy sestříkla, uhnula proudnicí vpravo, tak jak je zvykem a v tu ránu Zuzka nic neviděla.

foto:

https://staramys.rajce.idnes.cz