Krajské kolo v požárním sportu

24.06.2012 20:55

Mladá Boleslav, Krajské kolo v požárním sportu

Letos se konalo krajské kolo v Mladé Boleslavi, protože soutěžní hřiště v Nymburku se upravuje. Možná nám tato změna pomohla, ale o tom později.

Na stadionu jsme se zaprezentovaly a vyrazily stavět stan, také jsme se začaly chystat na 100 m překážkového běhu. Děvčata nastupovala ke svým pokusům v pořadí: Vendula Malá/ čas - 24,11s a 24,17s/, Andrea Štětková/ čas - 24,25s a 21,13s/, Eliška Bílá/ čas - 29,5s a 22,95s/, Zuzana Hřebíková/ čas - 21,89s  a     21, 65s/, Lucie Hřebíková/ čas - 25,82s a 25,70s/, Irena Malá/ čas - 24,25s a 29,68s/, Alena Najmanová/ čas - 23,85s a 24,5s/. Po ukončení stovek jsme se ocitly na 11. místě. Některé pokusy byly nepodařené, jiné velmi zdařilé. Většina soutěžících se druhými pokusy zlepšila, někdy také upadlo tělo a zamotalo se do rotek, také se skákalo předčasně z kladiny a v neposlední řadě se zadařilo i přeběhnout rozdělovač. V odpoledních hodinách odstartovaly štafetové běhy 4 x 100m. Jako první odběhli HZS, pak muži a nakonec ženy. Naše první štafeta běžela ve složení okénko Eliška, překážku Andy, kladinu Zuzka, hasičák Vendy. Také štafeta byla velmi zdařilá, holky si daly nejlepší čas, jaký kdy uběhly a to 74,41s, výrazné zlepšení oproti okresu a to o více než 5s. Protože se první štafeta zdařila, druhá už neběžela. Tímto pěkným časem jsme se posunuly na 9. místo.

Po ukončení štafet jsme se přemístily do Kosmonos na fotbalové hřiště, kde jsme měly možnost přespat pod stanem.

Ráno, po vydatné snídani, jsme vyrazily opět směrem na stadion, přijely jsme mezi prvními a tak jsme měly možnost výběru místa, kde postavit stan a sledovat útoky žen. Přesně na čas začaly probíhat útoky v pořadí HZS, SDH muži a SDH ženy. Letos poprvé bylo k dospozici přípravné plato a také proudařky si mohly vyzkoušet připojení jednotné proudnice. Na přípravném platu probíhala kontrola materiálu, které bylo poté  odneseno přímo k soutěžnímu platu. Miren s Janou naměřily značky v předstihu. A už je tu start, nervozita / jak u koho/ a nadšení z toho, že zúročíme naše znalosti a návyky z tréninků. Ještě se srovnat na startovní čáře, nejvyšší soustředění a výstřel. Miren má bezva zásek na koši, koš natáčí až u kádě, Jana ihned po ponoření vytahuje a v témže okamžiku Míša startuje, Eliška první béčko od stroje roztáhne přímo na rozdík, Míša vytáčí stroj do nejvyšších otáček, Vendy v klidu dobíhá na značku, zavírá proudy a už jen očima tlačíme vodu do proudnic. Levý proud byl nepatrně rychlejší, ale naše proudařky se vyznamenaly, když stihly naplnit nástřikové terče v dosud nejlepším čase 25, 25s. S každým dalším proběhnuvším útokem se naše krásné umístění rýsuje ve stále lepších barvách.  A když ani Krchleby a Zdibohlavy nedaly čas lepší než náš pak už jen Plchov z okresu Kladno nás mohl ohrozit. Vendy s plchovskými domluvila, že pokud dají horší čas, že se budeme radovat. Ne proto, že bychom jim to přály, ale prostě pro to, že jsme byly dnes jednoznačně nejlepší. A děvčata se vůbec nezlobila, naopak přislíbila účast na naší BL a vítězství v útocích nám přála. Při vyhlašování výsledků vyhlásil hlasatel, že útok je královna v požárním klání a my ode dneška máme tedy těch královen 7. Jsou to Miren, Jana, Míša, Eliška, Vendy, Andy a Zuzka.

Domů si vezeme krásné 7. místo v celkovém poředí a krásný pohár, medajle a diplom za nejlepší požární útok. Nádhera.

foto - https://staramys.rajce.idnes.cz