Hořovice - Okresní kolo v požárním sportu

30.06.2011 19:40

V předvečer konání okresního kola, naše děvčata dorazila na fotbalový stadion do Hořovic obhlédnout terén, vyzkoušet předávky, proskakování okénka či překonání příčného břevna, také přenášení a pokládání / či spíše stavěníú hasicího přístroje. Jako téměř vždy nám počasí nepřálo a celý den i podvečer pršelo.

28. 5. jsme vyrážely, jako tradičně, ze dvou míst. Početnější skupina připravila a naložila vše potřebné na vlek a odjela ze Přílep, myší rodina, bez Vendy, vyrazila pěšmo ze svého bydliště. Po opžděném příchodu Marie a Irči na hořovický stadionse naše družstvo uklidnilo, zaprezentovalo a převléklo do sportovního.

Ženská družstva začínala na oválu štafetovým během. Los byl k nám milostivý, na start jsme šly z předposledního 16. místa. První úsek - okénko,běžela Zuzka, která předávala proudnici Andree, která s ladností sobě vlastní překonala příčné břevno. Lucka přebírala od Andy proudnici a na třetím úseku měla nejvíc práce, po překonání své stovky předávala Vendy, která v rukavičkách, přemísťovala has. přístroj, po ujištění, že zůstal stát, vpadla do cíle. Také druhá, jistící, štafetaudělala co bylo v jejích silách. Eliška s nepatrným škobrtnutím překonala okénko, Irča po převzetí proudnice vyběhla překonat příčné břevno. Před ním jí ale opustila odvaha a ona prostě a jednoduše břevno přelezla/ s úlevným výkřikem: do prd.../předávala Míše, která, ač kladinu neběžela ani nepamatuju, to zvládla skoro na jedničku. Poté co se ujistila, že připojila rotku k rozdíku, se rozběhla  k předávce. Jana už byla celkem vysmátá a vysmátá také doběhla do cíle, samozřejmě také v rukavičkách. Po štafetových bězích jsme byly na druhém místě za Chyňavou. Čas naší lepší štafety byl 81,59s/ druhá štafeta doběhla v čase 97,37s/, kdežto chyňavská lepší dosáhla času 80,03s, druhá měla N. při doběhu naší druhé štafety začaly probíhat útoky dorostenců. Naše děvčata nastoupila ke splnění disciplíny - POŽÁRNÍ ÚTOK ve složení: proudy Andy, Vendy, troják Lucka, béčka Irča, stroj Míša, savce Jana, koš Zuzka, takže co je Miren " mimo provoz", standartní složení. Rozhodčí nás vyvedl z míry prohlášením, už vám běží čas, a my ještě neměly na platě ani mašinu a protože jsme se ohradily, začal prudit. To na nás ale neplatí, plato bylo připraveno v neuvěřitelně krátké době. Irča s Míšou naměřily umístění rozdělovače a odhoz céček, místa označily modrými značkami a už se naše modré družstvo začalo řadit na starovní čáru. Míša nastarovala, Zuzka s Janou si přidržely koš a savec, Irča béčko u mašiny. Hlavně neulít start. Dnes jsme zvolily nový způsob koše, tzv. Jardův trik.Zuzka podrží koš, Jana narazí a Zuzka otočí. Tento způsob se osvědčil. Mirky výkřik 28 byl slyšet, myslím, po celém sportovním stadionu. Trochu zlobily terče, ale čas 28, 35s na nástřikáče je přece úžasný. Babička ani nefotila, tak zaujatě sledovala průběh našeho útoku. Nevadí, radost je veliká.

Při vyhodnocení jsme dostaly pohár za nejlepší útok, za první místo a také putovní pohár, také diplom a přihlášku na oblastní kolo do Nymburku, které se koná 18. a 19. 6. 2011

 

Není ale všem soutěžím dnes konec, večer odjíždíme do Horních Hbit na nočku. Tady Irča přepustí místobéčkařky Elišce, jinak standartní složení útoku. Ve večerních hodinách jsme odjely do Hbit. Účast potvrdilo 10 ženských družstev, která byla rozdělena do dvou skupin/ podle výkonu motoru stroje, do 15 a nad 15 ccm/. První útok se zadařil za 23,85s. Mužských družstev bylo podstatně víc, tak druhé kolo začalo půl hodiny po půlnoci, tedy již v neděli 29.5. Druhý čas radětických 23,05 rozhodl, že půjdem do druhého kola, ovšem koš běžel Jarda, protože Zuzka byla z celého dne velmi unavená. Časem 22,80s jsme vyhrály i kolo druhé a tedy celkově jsme se staly vítězkami ve své kategorii. Po převzetí ocenění jsme nechaly vlek s naším soutěžním strojem u Turnovců na dvoře, kde p. Turnovec provede servisní prohlídku stroje, upraví vývěvu a další nepatrnosti, které ale musí být v pořádku do dalšího kola BL. Opravdu dnešek byl velmi úspěšný.