Brdská liga - Valcha, pořadatel SDH Namnice

15.09.2012 13:00

Velké finále Brdské ligyv Chrástu na Valše

Na poslední kolo BL jelo naše družstvo úplně bez přípravy a tréninku. Valná část našeho soutěžního družstva totiž byla celé dva týdny mimo ( tedy na dovolených). Přesto jsme se všechny dokázaly vrátit tak, abychom i tu posledn íbrdskou stíhaly( některé i dnes ráno v 7 hodin). Jinak dnešek byl od rána ve znamení problémů s vlekem. Jana po návratu z dovolené zjistila, že jejich pejsek si už po několikáté pochutnával na kabelech od elektriky, po chvilce váhání jsme si půjčily vlek od našeho kamaráda. Ale vlek, po připojení k autu, nesvítil. Jarda se pokusil o opravu, takže nakonec nám vlek svítil a fungovala levá blikna. Nakonec se všechno naložilo a vyjely jsme.

Na Valchu jsme dorazily právě včas, abychom stíhaly postavit stan, připravit nářadíčko, zaplatit startovné a vyplnit přihlášku s dotazníčky. I dnešní kolo moderoval Jirka Černík, známý to moderátor na Brdské i Benešovské lize.

Po slavnostním zahájení došlo k losování, dnes losuje Miren a vrací se s krásnou šestkou. Z osmi ženských družstev jdeme jako druhé, po Chlumu. Na start se postavily holky ve složení: LP - Andy, PP - Zuzka, troják - Wendy, béčka - Irča, stroj - Míša, spoje - Jana, koš - Miren. První start se opakoval pro ulitý start. Rozhodčím byla označena Irča, ale my víme, že to byla Vendy. Čas 20,00 s rovných je hezký, ale favoritky jdou až po nás. Po ukončení základního kola je jasné, že postupujeme ze 4. místa a našimi soupeřkami jsou chotilské ženy, které postoupily z prvního místa. Tentokrát se start podařil napoprvé. Škoda, že Zuzka nevzala celé kolo, ale jen pohrabala a když do céček vletěla voda, odhodila je a chtěla zakleknout. Voda jí vytrhla proudnici z ruky a začala tančit po dráze. Když Míša ubrala, Zuzka si hadici chytila sama, trochu popotáhla blíž k terčům a nastříkala v čase 34, 07s. Ve druhém rozstřelu zvítězily Líchovy nad Raděticemi. Radětická pravá proudařka musela být zdravotnickou službou ošetřena a do souboje s námi za ně nastoupila proudařka ze Zalužan. První start se opět podařil. Zadek klapnul, střed také a tak Míša dala plný plyn. Na rozdíku se nahromadilo nějak hodně céček, jak Zuzky, tak Andrei. Vedle na dráze neklapnul rozdělovač, Jana s Miren stíhají všechno sledovat a tak ukazujou Míše uber, najednou je skoro ticho, u nás volnoběh ( téměř), vedle úplný volnoběh. Zuzka dotáhla a sestřelila v čase 21, 55s. Radětické daly vodu až po našem ukončení. S časem 37, 79s skončily před branami a těsně pod bednou.

Poslední soutěží dnes byly útoky ALL STARS TEAMU. Za ženy byly vybrány zástupkyně Líchov, Chotilska, Radětic a Malých Přílep Modrých.

foto:  https://staramys.rajce.idnes.cz