Brdská liga - Malé Přílepy Modré

04.08.2012 13:00

Chyňava - 7. kolo BL Malé Přílepy Modré

Pro nás začala liga daleko dříve. Sponzoři, které jsme obcházely se střídavými úspěchy, nám dodaly spoustu pěkných cen. Všechna děvčata, která se zúčastňují soutěží BL pak dodala alespoň 2 ceny pro zúčastněná družstva.

V pátek Jana a Čolda objížděli v Berouně a okolí ty sponzory, kteří nám ceny dodali. Po obědě se začaly nakládat hermelíny, kuřecí steaky a krájet maso na guláš. V sobotu ráno se vše potřebné naložilo na nákladní auto a odvezlo do Chyňavy na fotbalové hřiště. Tady jsme už v pátek předpřipravily dráhy, dnes nám s nimi pomohli, stejně jako loni, kluci z Chotilska. Cibulka na guláš se smažila, pivo a limo se chladilo, připravovaly se ceny, psali sponzoři a v neposlední řadě se ladila hudba a také komentátor se připravoval ke své první akci na BL. Dnešní  a zítřejší kolo komentuje Zdeněk Malý z Malých Přílep, který nemá s komentováním takovéto velké akce žádné zkušenosti.

Kolem poledne se začala sjíždět první soutěžní družstva. Družstva se zaregistrovala, zaplatila startovné a začala se připravovat. Členové Rady BL začali s přeměřováním závodních drah. Všechno je OK. První porce guláše jsou snědeny, zatápí se pod grilem a začíná se s grilováním hermelínů a steaků.

Pár minutek po 13 hodině Miren velí k nástupu družstev a předává hlášení naší starostce. 7. kola se účastní 6 družstev žen a 11 družstev mužů, jsou to téměř všechna družstva, která se pravidelně účastní BL. Z našeho okrsku a okresu nepřijel nikdo. Je to tak trochu ostuda, protože všechny sbory obdržely pozvánky a žádný se neomluvil. Lhotka se chtěla zúčastnit, ale protože jich bylo málo, tak nakonec přihlášku nepodali. To je pro nás velké zklamání, neboť příprava a organizování BL je velmi náročné, na čas i fyzicky. I pro diváky jde o atraktivní podívanou, spojenou s příjemně stráveným sobotním odpolednem. Na soutěžích BL padají při útocích velmi pěkné časy, u mužů jsou to časy kolem 15s a u žen kolem 18s.

 Po hymně, slavnostním zahájení, představení rozhodčích a hostů velí Miren rozchod vyjma velitelů, kteří budou losovat. Za nás dnes losuje Vendy a vylosovala č. 7. Míša žhaví stroj, holky už maji hadice smotané, Myšák se ujímá komentování, hbitské terče jsou odzkoušeny a už nastupují první ženy - Chotilsko, po nich jdou Líchovy a pak my. Náš čas je nejlepší ze všech šesti ( Radětice, Líchovy, Chotilsko, Zalužany, Sloup) 18, 73s a my postupujeme z prvního místa. Rozstřelový pavouk nám určuje nejhorší čas základního kola 25,00s. Nastupujeme proti Raděticím. Rozstřel se nedaří, Zuzce nejdou pořádně rozhodit céčka a také na rozdíku je lehce problém a rázem jdeme do bojů, místo o první místo, tak o místo třetí, ale ani to se nedaří. Vendy se nepodaří připojit béčko na rozdělovač na základně, tak ho bere do ruky a snaží se cestou kupředu připojit, ale prostě ne. Míša kouká na proudařky a béčko, které vylítne Vendy z ruky zahlídne až na poslední chvíli, ubírá, ale ani Irče nejde připojit. Nakonec Míša stroj vypíná a když nešťastná Vendy připojí, pak znovu nastartuje. Výsledný čas 46, 20s nahrál chotilským děvčatům ke třetímu místu. Ale i ony měly velké problémy s nastříkáním, jejich čas není až tak úžasný - 26, 84s. O první místo se utkají Sloupecké s Radětickými.

My pomalu jdeme připravit ceny, Stará myš počítá smolaře a smolařky, které určila soutěžní družstva. Smolařku vyhrává líchovská savcařka a smolaře dalovický košař. Ještě jsme vyhlašovaly nejlepší koš, savec, stroj, béčko a rozdělovač. Tradičně nejlepšího proudaře a proudařku, tradice pokračuje Štěpán Plavec a Petra Vystydová.

Také s úklidem nám v závěru dne hodně pomůžou chotilští, nakonec je vše uklizeno a můžeme jít zhlédnout videa a hodnotit celý průbeh dne. Jsme spokojeny, jen to umístění nás trochu mrzí.

fotky https://staramys.rajce.idnes.cz