Brdská liga - Chyňava 23. 7. 2011

30.07.2011 19:31

Na pořádání čtvrtého kola BL jsme se připravovali velmi pečlivě. Dlouho dopředu jsme plánovaly co k jídlu, jaké poháry vybrat, jaké ceny připravit. V předvečer konání si některé členky sboru vzaly dovolenou a připravovaly maso na guláš, připravovaly a balily hermelíny, nakládaly kuřecí steaky a Myšák připravil čínu. Odpoledne a navečer jsme do přistaveného nákladního auta, které zajistil Čolda, nanosili kádě, plata, koberce, pípu, mlíka, stoly a židle, bedny k hudební produkci, kotel na guláš apod.

Hřiště bylo krásně připraveno k pořádání soutěže. Radost nám kalilo zjištění, že nefungují záchody. To Myšák zjistil už v pátek pozdě večer, ráno tedy z domova přivezl vlastní čerpadlo, ale použít ho nemusel, protože správci zřejmě svědomí nedalo a částečně toto opravil. Při průběhu soutěže se několikrát stalo, že se musel použít kbelík.

V sobotu v osm hodin jsme vyrazili směrem na Chyňavu. Cestou holky značily cestu k fotbalovému hřišti. Vše jsme vynosili z auta a začaly připravovat jídlo. Došlo k instalaci ledniček, pípy a přípravě grilu. Kluci, naši i chotiláci, připravili kádě, koberce a plata. Naměřili značky a už jsme mohli jen čekat, kolik družstev dorazí.

Před dvanáctou hodinou se začala sjíždět první družstva. Maruška Štětková se za pultem musela začít otáčet, také Zuzka Husáková za pípou měla najednou dost práce. Vláďa Pinkas s Michalem Karáskem roztopili gril a začalo se grilovat. A zase ta pípa, tentokrát Čolda s Myšákem vše překontrolovali, protentokrát jsme dostali prázdnou bombu. Čolda s Michalem jeli shánět nějakou plnou. První družstva se zaregistrovala u Ivany Husákové a Filip Pekárek ( Peky) už dávno vyhrával.

Po slavnostním zahájení hymnou, Jana přivítala účastníky a popřála všem štěstí, poté předala mikrofon zástupci obce Josefu Husákovi a ten po svém proslovu předal Jardovi Nejedlému, který zastupoval Okresní sdružení hasičů. Po rozlosování se pořadí zapsalo na startovní listinu a první družsta nastoupila s materiálem na přípravné plato. My jsme šly jako 18. V základním kole byl náš čas 22, 29s a my postoupily z posledního šestého místa. Do play off jsme šly s Dolními Měcholupy. Vendy nedoběhla a tak naše účinkování skončilo, přesto šesté místo je moc hezké a taky nějaké ty bodíky budou.

Holky z Dolních Měcholup se nakonec staly vítězkami. Velmi hezké ceny pro první tři místa obstarala Andy. Všichni dostali stopky a proudaři, mimochodem oba z Líchov, dostali dámské a pánské hodinky.

Po ukončení tohoto kola jsme zase všechno naložili na auto a odvezli a hned uklidili.

Toto kolo se velmi vydařilo, Miren objednala sluníčko, nikdo se nehádal, jídlo se, až na pár hermelínů prodalo. Tak zítra budem pokoušet štěstí v Líchovech - Solopyskách