Brdská liga 8. kolo - Broumy

02.08.2015 10:00

Dnes jsme měli všichni druhou směnu, už před 7 hodinou jsme se trousili ze stanů a z auta, uklízelo se hříště od pozůstatků nočního reje, připravovala se česnečka, dršťková polévka, párky v rohlíku, hermelíny, naložená krkovice, klobásy. To vše se muselo připravit tak, aby měli soutěžící čím naplnit hladové žaludky dřív, než se uvaří čerstvý guláš. Ve stáncích opět pracují po boku přílepští a broumští příznivci hasičského sportu. Soutěžní dráhy se musely opravit a přeměřit, též došlo k ukotvení terčů. A už je tady zahájení, hymna, los. První čtyři družstva je hezčí polovina lidstava. Ženy Broumy, Zalužany, Nová Ves pod Pleší a MPM. Ženám z Broum se na našem dvoukole nedaří, čas není pěkný, ale útok dokončily a tudíž získávají své body do hodnocení. Zalužany - čas 19, 25s. Nová Ves dává dnes 18s a my Modré 19, 59 na pravém proudu. Teď budeme čekat, zda do bojů o finále bude tento čas dostatečný. Ženy Líchovy - 18, 30s a rázem jsme na posledním postupovém místě, protože i dnes je málo ženských družstev. Lhotka, čas 19, 76s nám dává ještě šanci. Radětické ženy - pravá proudařka nepřipojila proudnici, strojnice jí utopila, tak moc chtěla dát rychlý čas, až všechno pohřbila. Jinak časy jsou dnes rychlé, pokud se vše podaří tak jak má.

 Kuchaříci a personál ve stáncích se má stále co otáčet,soutěžící i  místní docházejí na výbornou krkovici i guláš a vše rychle mizí. Klobásy, hermelín, všechno je snědeno. Do rozstřelu jdeme s Líchovama, prohráváme. V souboji o třetí místo jsme úspěšnější, než zalužanské ženy a dnes získáváme body za 3. místo

 Po vyhlášení výsledků se hned dáváme do úklidu hřiště, sbíráme odpadky, uklízíme, mlíka, koberce, stánky, vše se nakládá na auto a Čolda vše odváží na Přílepy, na tanečním parketu zbývají vypůjčené stoly a lavice, které budou broumští vracet do Radouše.

 Myslím, že dvojkolo se vydařilo, počasí nám přálo. Ta trocha nervů snad za to stála.