Brdská liga 7. kolo, MPM, v Broumech

01.08.2015 12:00

Dnes jsme pořadatelkami dalšího z kol BL.

 Dnešku předcházela dvouměsíční příprava a včerejší pohotovost. Od 16 hodin se nakládalo maso, krájel guláš, cibule, loupal česnek, připravovaly ceny pro soutěžní družstva, připravovaly se dráhy, stánky na občerstvení a mnoho dalšího. Ráno v 8 jsme měli všichni sraz v Broumech na fotbalovém hřišti. My jsme byly téměř kompletní, broumáci též v téměř plném počtu členů. Narazily se sudy piva, limonády, zapojily se lednice a už bublal gulášek v kotli. Připraveny byly párky v rohlíku, dršťková polévka, kuřecí steaky, hermelíny, na grilu se otáčela kýta a s příjezdem prvních družstev nevěděla obsluha ve stáncích kam dřív skočit.

Časomíra nás lehce napínala, dorazila právě tak, aby stihla připravit terče a mohlo se začít měřit.

Družstev se sjelo 24, z toho 8 ženských, tedy malé finále. My jsme použily druhou omluvenku, protože Míša vezla Déňu k vlaku, protože odjížděla na tábor. Dnes nelosujeme a jdeme automaticky poslední. Náš útok běžíme ve složení Miren, Jana, Míša, Adéla, Vendy, Eliška, Andrea. Ve stejném složení poběžíme i zítra. První družstvo žen - Radětice - s přehledem 19s,následuje Nová Ves pod Pleší - N, nejprve ulily start, to by nevadilo, ale před dokončením jim prasklo béčko u rozdělovače a pokus nebyl ukončen. Ženy ze Lhotky u Dobříše mají první 18tkový čas. Ženám ze Zalužan se nedaří, rozdělovač nedala béčko, zavřela tedy kohouty a pospojovala až na místě, čas je odpovídající - 53, 63s. Namnice ženy - čas 21, 40s. Broumské ženy zaváhaly na koši a prostříkly, čas není z nejlepších - 26, 17s, také líchovským ženám se nedaří a nakonec získávají čas 31, 33s. My Modré dáváme letos prvně oficiálně 18s čas - 18, 63s na pravém proudu. I Eliška umí, když chce. Andy na pravém nádherných 17, 80s.

 Do rorzběhu jdeme se Žabičkami Namnice, nám se útok velmi vydařil a časem 18, 39s postupujeme do finále, proti Raděticím. Ve finále byly lepší radětické ženy, naší Miren se odkutálel koš, Vendy nedala napoprvé ani jeden spoj a Eliška nedoběhla.

 Ihned po ukončení finálových útoků, přinášíme ceny a poháry. Po předání je připravena doplňková soutěž o nejrychlejší zadky a proudaře. Tato soutěž získala postupem času oblibu.

 Ve stáncích je rušno až do brzkých ranních hodin, k poslechu i tanci zahrála do půlnoci country skupina Dědci. Parket byl obležen soutěžícími i místními domorodci.