Brdská liga,, 3. kolo Malé Přílepy Modré, Prostřední Lhota

13.07.2014 11:00

3. kolo BL Malé Přílepy Modré, Prostřední Lhota

 Na včera domluvený budíček vstali Myšák, Jana, Miren, Myšáková a Zuzka. Ostatní se dotrousily kolem 8 - Wendy s Irčou. Míša dorazí dnes později, protože Áďa jede na týdenní hokejový camp do Marjánek a musí ho odvézt na Rovina ke spoluhráči, jehož rodiče je společně odvezou. Také Eliška s Martinem si trochu přispali a ke stánku doráží když už je cibule nakrájená, česnek nalisovaný, brambory oškrábány a nakrájeny, základ česnečky je téměř hotov. Myšák zatápí pod kotlem, aby gulášek byl krásně hotov kolem oběda. Jarda s Kaváčem, který také včera ve večerních hodinách vypomáhal u píva, už roztáčejí nová piva pro žíznivé krky. V 10 hodin je česnečka skoro snědená, hermelíny griluje Honza, který dnes  dorazil na výpomoc s Alčou, párky se ohřívají a chleba dochází. Čolda, který dorazil až dnes, přiváží pár bochníků, ale po nich se jen zapráší a tak je vyslán Martin. Mezi tím doráží pomoc do stánku - Naďa s Magdou a vezou s sebou věnečky, VĚNEČKY, VĚNEČKY, to je lahoda, jen se rozplývají na jazyku. Málo jich. Myšáková si rozložila vedle občerstvení přihlášky, vypsala příjmové doklady pro startovné, natrhala pytle na odpadky, tak aby byla připravena na nápor platících družstev. Dnes máme 11 ženských a 19 mužských družstev. Počasí vychází, soutěžící po prohýřené noci pijí a jedí, což je dobře.

Průšvih, hymnu, kterou Michal stáhl do flešky, moderátor na svém náčiní nespustí. Ještě že máme malou Déňu. Která je ochotná hymnu před nastoupenými družstvy zazpívat.

 Lehce po 11 hodině Jana velí nástup a podává hlášení. Po zahájení se místa u mikrofonu ujímá Deniska a řeknu Vám, že nejedno oko zaslzelo a taky někomu naskočila husí kůže, když se její sedmiletý hlásek nesl všude kolem. Denisko moc děkujeme. Po ukončení nástupu je zahájeno losování, dnes losuje Vendy. A opět budeme opět útočit ze zadních pozic. Vendy ruka šátralka zašátrala a vylosovala č. 20. Na start jdeme ve stejném složení jako včera: koš- Miren, Alča- savce, Míša- stroj, Irča- béčka, Vendy- troják, LP- Zuzka, PP- Eliška. Dnes Alča nabrala napůl a nakonec postupujeme ze šestého místa. Za soupeřky nám čas určil děvčata z Líchov. V rozstřelu jsme zprvu rychlejší, vodu máme v prvním Bé dřív, ale náš stroj je příliš pomalýna to aby odolal líchovskému náporu a tak i voda z proudnic vystříkne líchovským děvčatům o 3s dříve a tímto rozdílem nás porážejí. Dnes končíme o jedno místo líp než včera, tedy 6 a z dalších bojů jsme vyřazeny. Alespoň se můžeme naplno věnovat obsluze u stánků. Dnes nám přijeli pomoci ještě Filip Pekárek s Vlastou Rajnišovou, byli spolu rohodčími na nástřikových čarách. Hadice měřily Zuzka s Eliškou, Čolda s Janou je zastoupili když se připravovaly na svůj pokus. Myšák, stejně jako včera hlídal ulité starty a Martin s Čoldou hlídali doplňování kádí, Kaváč vypomáhal ve stánku s pitím, Honza Kutman griloval. Jestli jsem na někoho zapomněla, moc se omlouvám, ale bylo toho moc. Irča se Zuzkou, Elišou a Martinem připravili rozdělení cen a všechno odsýpalo.

Finálové rozběhy se běžely v dešti, přestože mraky hrozily už od 13 hodin, liják se spustil až v samém závěru. Se závěrečným nástupem se čekalo 20 min., Nakonec se počasí umoudřilo a pršet přestalo tak akorát na vyhlášení a předání cen. Ještě focení pro sponzory a pak rychle uklízet hřiště a okolí. Letos jsme to všechno zvládli rychleji a lépe.

Velmi unavení jsme dorazili kolem 19 hodiny na Přílepy, uklidily vše z aut, vleku a rozjeli se domů

Příští víkend nás čeká opět dvojkolo v Solopyskách, organizátoři - Solopysky a Líchovy.

foto: https://staramys.rajce.idnes.cz