Branný závod všestrannosti

15.10.2016 13:00

Na tento závod se naše Modré připravovaly poctivě, několik týdnů. Studovaly topografii, požárnické značky, taky se učily uzle, ošetřování zraněného, občas si zastřílely, svaly na rukou ale neprověřily a to se jim možná stalo osudným.

Po nástupu ve 13 hodin došlo na losování. Vendy vytáhla č. 10. U žen to bylo poslední možné startovní číslo. Sluníčko občas vykouklo a zkontrolovalo soutěžící. Nejdřív běžely děti, po nich nastoupily na start ženy. Za nás běžely: Míša, Vendy, Andy, Zuzka a Eliška. Na prvním stanovišti, střelbě ze vzduchovky, zaostaly Zuzka s Míšou a společně sesbíraly 4 trestné minuty za netrefení 4 terčů. Na topografii zazářily Zuzka s Vendy, na uzlování všechny holky měly výborný výsledek a žádnou trestnou minutu. Zdravověda jen podpořila naše holky o opět bez chyby. Poslední úkol překonání vzdálenosti na laně se nám stala osudnou. Míša nedala( ale ona to hlásila předem), nemám sílu v rukách. Holky se nechaly zaregistrovat pod názvem " Five blue ladies" a ještě den před soutěží trénovaly u Myšáka a vymýšlely taktiku. Také heslo, se kterým přišla Míša, bylo výtečné: není důležité vyhrát, ale u té prohry vypadat dobře.

 No dopadly jsme dle přípravy. Míša nestíhala trénovat střelbu a ani Zuzka se 2x netrefila Pak už jen na laně získala další trestné minuty Míša. Ale v cíli byla spokojenost. Andy nemohla dýchat, bolela jí bránice, Vendy byla v koncích se silami a i Míša si sáhla na dno svých sil. Zdá se, že jen Eliška se Zuzkou byly v cíli úplně fit.


foto: https://staramys.rajce.idnes.cz