Benešovská liga - Daměnice

28.07.2012 13:00

Daměnice - 4. kolo Benešovské ligy

Na další benešovskou jsme vyrazily s týmem oslabeným o Miren na koši a o  Andy na levém proudu. Ochotně nám vypomohly holky ze Sloupu, jmenovitě Veronika Dudková na koši a Věra Bažantová na levém proudu. Do Daměnic jsme to měly něco kolem 100 km, Docela dálka. Podle navigace jsme tuto obec našly bez nesnází. Po registraci jsme se rozložily podle i se stanem hned vedle terčů. Bylo horko a tak jsme uvítaly možnost občasného osvěžení.

Naše družstvo běželo jako 31. Po už klasické kontrole na přípravném platu jsme se přesunuly na plato závodní. Z 11 ženských družstev jsme byly předposlední. Před námi byly toho dne dvě 18 a pak časy nad 22s.

K našemu útoku. Zadek se běžel po staru, Protože Veronika je zvyklá šroubovat koš z mašiny, s Janou si trochu nazkoušely i z plata, ale raději neriskovaly. Tak jsme měly sestavení plata podstatně jiné, než jak jsme v poslední době zvyklé. Stroj měla běžet Stará mš, ale po příjezdu Míši se tyhle dvě dohodly, že poběží Míša. Levý proud si Věra připojuje na základně, tudíž béčkařka připojuje normálně. Složení našeho útoku: koš - Veronika( Sloup), savce - Jana, stroj - Míša, béčka - Irča, troják - Vendy, LP - Věra( Sloup), PP - Zuzka. Start se podařil hned na poprvé. Krásně rozběhnutý útok, škoda nepatrného prostřiku na levém proudu. Výsledný čas 19, 09s nás posunul na 3. místo. Po ukončení základního kola přišly na řadu rozběhy o první cenu. Místo rozběhů, jsme všechna družstva visela na stanech a snažila se je udržet na místě. Přišly totiž kroupy, poryvy větru a prudký liják. Bouřka, která hrozila už od časného odpoledne, udeřila ohromnou silou. 20 minut trval prudký liják a bouřka, kroupy přestaly po 10 min. padat, zato se hodně ochladilo. Z 33°C bylo rázem 17°C.

Paní rozhodčí v přestávce mezi dešti oběhla soutěžní družstva a oznámila, že pro nepřízeň počasí se ruší další útoky. Bez deště jsme stihly vyhlášení, ale při odjezdu už zase pršelo. Závodní trať a odjezdová ceta se změnily na bahenní lázně.

Benešovská liga je zvláštní také tím, že sleduje rychlosti na jednotlivých postech.

Naše jednotlivé časy: koš - 05:38s

                                 voda - 10:73s

                       rozdělovač - 14:60s

                              výstřik - 17:69s

                                    PP - 18:36s

                                    LP - 19:09s

Za třetí místo si odvážíme pohár, diplom a věcné ceny.