4. kolo Brdské ligy - Chotilsko

15.07.2012 11:00

Chotilsko - hřiště v Prostřední Lhotě

Dnes jsme dojeli s velkou časovou rezervou. Marie zaplatila startovné, vyplnila dotazník o družstvu a jako správný výběrčí daní, vybrala klasickou 50 kačku. Byl postaven stan a v pohodičce jsme čekaly na zahájení a rozlosování. Protože holky byly nespokojené se startovními čísly, která Jana losovala / jako kdyby za to mohla/, šla losovat Miren, že se prý budou střídat a vzaly to hezky od zadu. Miren se z losování vrátila s širokým úsměvem na tváři a na ruce ukazovala palec s ukazováčkem. Takže jdeme na start jako druhé v pořadí a první ženské družstvo. Myšák začal nahřívat mašinu a jelo se k přípravnému platu. Tady bylo všechno dobré a tak jsme mohly na soutěžní plato č. 2.

Dnes se podařil už první start, ovšem komentátor mluvil a některá děvčata přeslechla povely a na startu trochu zaspala. Klasika - zadek pracoval jak dobře namazaný stroj, střed zrovna tak no a předku se nedalo nic vytknout. Tedy až do chvíle, kdy Andy vyletěla proudnice z ruky a začala tančit / proudnice/ jak zběsilá po soutěžní dráze, Míša hlídala převážně Zuzku a tak okamžitě nezaregistrovala Andreiny problémy a zoufalá gesta. Ve chvíli, kdy zpozorovala céčko s proudnicí na zemi, ubrala na otáčkách a výkon stroje ihned poklesl, Andy statečně proudnici dovlekla co nejblíž k čáře nástřiku a společně pak se Zuzkou sestříkly v čase 29,   s. Nebyly jsme jedinné ženské družstvo, které svůj útok pokazilo. Také děvčata z Nové Vsi pod Pleší, Zalužanská a Chotilská své útoky nezvládly a ve finále skončily za námi. V konečném účtování jsme odjížděly s pátým nejlepším časem ze základního kola.

Dnešní požární útok proběhl za účasti: koš Miren, savce Jana, stroj Míša, béčka Irča, troják Vendy, pravý proud Zuzka, levý proud Andy

foto - https://staramys.rajce.idnes.cz