3. kolo Brdské ligy - Radětice

16.06.2012 13:00

Radětice, Brdská liga - 3. kolo

Třetí sobotu v červnu proběhlo další z kol BL. Opět jsme jely na etapy. Miren, Michal a děti jeli přes Prahu (delší, ale lepší cesta), přílepští jeli přes Dobříš, Marie s Irčou to vzaly přes Příbram. Sjeli jsme se všichni po poledni na louce, asi 1km za Raděticemi.

Po nástupu velitelka vylosovala, snad nejlíp jak dovedla a to č. 2. Míša to trochu předpovídala. Honem, honem se ohříval stroj, nosil se materiál na přípravné plato a už jsme odcházely na stav č. 2. Soutěžních družstev žen bylo 7, tedy do play off postupovala přímo 4 družstva. Při sestavování plata byla děvčata obvzlášť pečlivá. Po výstřelu to chvilku vypadalo jak větrná smršť, od plata se jen zaprášilo, v kádi zabublalo a vpředu v čase 19,17s došlo k ukončení našeho exelentního provedení požárního útoku. Do souboje o postup mezi nejlepší  jsme postupovaly z druhého místa a setkaly jsme se s líchovskými děvčaty.       Při útoku Irča málo roztáhla béčka, Vendy vylétl rozdík minimálně o metr zpět k platu a proudařky nedotáhly tak, jak jsou zvyklé a sestříkly hluboko nad 20s. Do posledního útoku jsme šly, stejně jako v Divišově, se zalužanskými. Při čekání na výstřel se nám hnul košík, spadl savec a k dokončení všeho špatného spadlo i céčko na Míši spojky. Všechny jsme viděly co se stalo, ale už na nástupu bylo hlavním rozhodčím řečeno, že po uzavření základny na ní nebude nikdo vpuštěn. A tedy bylo jen v rukou našich Modrých, jak se s nepříznivou situací poperou. Zalužanská děvčata pravděpodobně nezahlédla naše problémy a docela svůj útok prokaučovala, my jsme žádný zázrak nečekaly a možná právě proto naše holky zabraly a boj o třetí místo vyhrály.

Dnešní útoky proběhly ve složení: Miren, Jana, Míša, Irča, Vendy, Andy a Zuzka.

Měly jsme opravdu velkou radost ze zisku dalších bodů do konečného hodnocení. Domů jsme odvezly krásný pohár, sedm kosmetických balíčků a diplom.

Večer jsme ještě vše pořešily u oválného / čtvercového/ stolu u Jany, kde jsme si pochutnávaly na šáňu z poháru a lehkém občerstvení.

 

fotky ke článku: https://staramys.rajce.idnes.cz