11. kolo BL, Nalžovice

29.08.2015 12:00

Finále v zámeckém parku Nalžovice začínalo jako každou sobotu ve 12 hodin. Dnes máme trochu jinak poskládané soutěžní družstvo. Adéla skládá zkoušku a pak soutěží v Chyňavě na Memoriálu Petra Žáčka a Míša soutěží za Broumy též v Chyňavě. Takže béčka nám běží třebská Jana Hanusová a levý proud Markéta Chocholoušková z Líchov. Finálového losování se ujímá Jana a z klobouku vytahujepro nás nejspíš šťastné číslo 13.

 Ženských družstev je poslední dobou málo a tedy se povětšinou běhá malé finále. Po hymně a úvodním slovu starostky nás p. Lachout překvapil, ne 4 minuty, ale pouze minuty 3 jsou rozhodčími určeny na přípravu plata.

 Před naším útokem jsme si udělaly společnou fotku a už jdeme na to. Číslo 13 nám přiděluje dráhu č. 1. Na startu se tedy dnes postavily Mirka, Jana, Míša, Jana z Třebska, rozdělovač Vendy, PP Andy a LP Markéta z Líchov. Útok je rozběhnut velmi pěkně a rychle, Andy dává 18, 44s, Markéta 19, 08s. Do finále postupujeme ze třetího místa a našimi soupeřkami jsou, jak jinak, líchovské holky. Vendy si namalovala obličej do našich barev, prý líchovské postraší, všechny hecuje a je přesvědčená, že dnes líchovské holky porazíme. Neporazily. Markéta prostříkla, ale fialky i tak byly na obou proudech rychlejší. Do souboje o 3. místo jdeme se zalužanskými, které prohrály s Novou Vsí pod Pleší. Zalužanský koš byl Bellou vhozen do kádě a tím byl jejich pokus uznán neplatným. Myšák zatroubil a holky myslely, že je ulitý start, tak téměř zastavily, Irča volá na Andy: běžte, běžte, tak se znovu rozbíhají a náš útok byl ukončen v čase 22, 52. Andy si dala opět 18, 35s. Příští rok tam bude ta 17s, néé!!!!!

 Pořád ještě není rozhodnuto, pokud NVpP vyhraje, odsune nás na třetí místo. Potají doufáme, že se líchovské holky nezaleknou a předvedou se s nejlepším časem a my to nádherné druhé místo uhájíme. Stalo se, bohužel pro NVpP, která ukončila v čase 20, 46s, Líchovy si střihly 17, 91s. Pro letošek je dobojováno. Jsme DRUHÉ v celkovém hodnocení BL, pouze o jeden bodík před Pleší -  MPM 79, NVpP 78. 

Myšák nám dal dvě šampáňa a Jana dodala krásný dort v našich barvách.

Jana s Míšou byly nominovány do All star teamu společně s Bellou ze Zalužan, Zdenkou Trávníčkovou ze Lhotky, Pavčou Pokornou z Namnic a s Petrou a Věrou z Líchov na proudech.

 Večer jsme oslavily umístění na zábavě v Chyňavě, kde jsme si zatančily, zazpívaly, popily, no prostě oslava jak má být.

foto. https://staramys.rajce.idnes.cz