První kolo BL - Tochovice

20.06.2015 12:00

Brdská liga začala svůj 15. ročník  20. 6. 2015 v Tochovicích. Na první letošní soutěž se sjelo 17 družstev mužů a 7 družstev žen. Při placení startovného nás zaskočila jeho výše, Vilda ale před začátkem uvedl vše na pravou míru a opravil pořadatele, startovné je stále stejné.

 Před slavnostním zahájením už některá družstva samou nedočkavostí startovala mašiny a Míša se k těmto nedočkavcům přidala. Také konečně vysvitlo sluníčko a trochu se oteplilo. Ve 12, 10hod družstva nastoupila. Dnes losuje béčkařka Adéla. Šikovná to holka, vylosovala č. 20. Jak střídavě bylo na obloze, tak se dařilo i soutěžním družstvům na trávníku. Naše příprava na platě byla zalita sluncem a to nám svítilo i na průběh útoku. Hodnota našeho PÚ bylo 19, 71s, první ženská devatenáctka. Sice Vendy připojovala béčko k rozdíku za běhu, pak ještě poopravila Andrei céčko, ale všechno stihla před příchodem vody a tak jsme měly ohromnou radost a postupujeme z prvního místa.

Na náš druhý rozběh se čtvtými postupujícími ženami z Namnic je poznamenán deštěm, Miren utíká koš s tím přišlo zdržení na zadku. Janě pro změnu utíká savec od stroje, ale naše proudy to dokázaly, těsně, ale postupujeme do boje o 1. místo. Proti nám se staví děvčata z Líchov, která nás ve finále poráží časem 17, 93s, náš finálový čas byl 21, 79 na pravém proudu, na levém 21, 23s.

 Všechny dnešní požární útoky jsme odběhly ve složení: od zadu Miren, Jana, Míša R., Vendy, Adéla Štancová, Míša M. a Andy.

 Protože je dnes velká zima nikdo pod stanem nespí, Čolda odváží vlek do Zalužan. A pak už odjíždíme směr Hořovice a Malé přílepy