Brdská liga - Broumy

31.07.2016 10:00

Broumy ještě jednou.

 Někdo se vyspal do růžova, někdo hůř, ale téměř všichni vstali včas, aby se mohla ráno dát vařit česnečka, guláš, opět kýtička i hermelíny, kuřecí, klobásy, párky, káva, čaj. A dokonce paní z Broum se dala do peční lívanečků, které sklidily ohromný úspěch a během hodinky se po nich zaprášilo. Někdo byl ve stánku, někdo uklízel nepořádek na hřišti po nočním hýření, také toalety nevypadaly po nočním reji moc k použití a tak nastoupila úklidová jednotka a záchody uklidila. Sklenice a kelímky byly uklizeny a mohlo se začít s prezencí družstev. Vše už dnes bylo v režii SDH Broumy. Úderem 10 hodiny nastoupil na kamion pěvecký sbor dětí broumské ZŠ a nezapomenutelně, za doprovodu kytary, zazpíval státní hymnu. Já obcházím losující a Laduš zapisuje. Miren má v ruce dvě čísla., 1 a 2.  Zavře oči a jedno číslo vrací. V ruce jí zústává č. 1. Není nač čekat, startujeme stroj, bereme nádobíčko a hajdy na přípravné plato. Od rána hustě prší a ani na náš start nepřestává. Čas, od kterého se budou odvíjet naše další postupové šance měl hodnotu 21, 25s, když Eliška prý vůbec neviděla. Andy dala přesnou 20.

Nakonec postupujeme z 5 místa a našimi soupeřkami se stávají ženy z pořadatelského SDH. Dle hodnocení časomíry jsou oba zadky identické, takže to byl souboj proudařek. Andy 18, 12s, Eliška 22, 57s naproti tomu broumská Míša 18, 55s a levá proudařka Maruška měla smůlu, protože jí cestou proudnice vyklouzla z ruky a její čas byl 35, 48s. Tak tedy se štěstím postupujeme. A další rozstřel, tentokrát s Raděticema a čas máme zase o něco lepší, LP 18, 57 a PP 19, 46s. Radětické ženy mají čas 20, 06. Je to jasné, dnes budeme na některém ze dvou nejpřednějších míst. Hm, no fialky nám nedaly šanci, dnes končíme druhé, moc nás to těší.

Po vyhlášení výsledků odklízíme stánky, koberce, kádě a zkrátka jsme si ještě zamakali, než jsme odjeli směr Hořovice a Malé Přílepy.