Žloukovické brodění

05.07.2016 09:00

Žloukovické brodění.

 Letošní 16. ročník se nesl v duchu porměnlivého počasí. Ráno neslibovalo žádné velké teploty, které se během dopoledne změnily ve výheň.

 V 9 hodin zahájil starosta SDH Žloukovice soutěž, přivítal soutěžící, starostku, senátora a činovníky okresu Beroun. Soutěžní družstva se před samotným startem podrobila povinné zkoušce na přítomnost alkoholu. Všechna družstva poctivě pila až po odběhnutí závodu a tudíž byly všechny negativní. Ženská družstva to měla jednodušší, členky mezi sebou losovaly, která bude dýchat.

 Naše Modré běžely ve složení Vendy, Andy, Zuzka a hostovala Gábina Štětková. Na tréninku je všechno jednoduché, vyběhnutí na most, uvázání karabiny a spuštění se dolů. Při soutěži bylo nepatrně hůř, neboť proud u protějšího břehu byl opravdu silný a některá děvčata s ním měla dost problémy. Potom přebrodit přes Berounku, navléknout si záchrannou vestu, stáhnout raft na vodu, vyšplhat do něj, ukočírovat ho k barelu a dál po proudu, opustit raft a znovu přebrodit na břeh. Tady dát umělé dýchání a naložit zraněného na nosítka, vynosit kýbl k sudu a s nosítky doběhnout k cíli a po proběhnutí cílem zastavit stopky. Naše holky doběhly třetí v čase 11, 55, 40s

 Naše dlouholetá členka Irča nakonec běžela za Broumy, sice trochu zazmatkovala na karabině, ale v cíli bylo družstvo žen z Broum druhé s časem 11, 30, 52s.