Žloukovické brodění

05.07.2018 08:00

    Ve svátek 5.7.2018, který letos vychází na čtvrtek, se již po čtvrté zúčastňujeme atypické soutěže Žloukovické brodění. Letos přijelo soutěžit 11 mužských a 5 ženských týmů. Sice máme běžet až předposlední, ale svátek nesvátek Alča musí do práce, a proto se zařazujeme mezi muže. Běžíme ve stejné sestavě jako vloni Alča, Andy, Zuzka a Vendy. Před startem povinný test na alkohol a jde se na to.
    Všechny (včetně Vendy ) zdárně prolézáme rouramy, po dvojicích přenášíme hasičský žebřík na vytyčené místo a pak honem výběhnout na železniční most (některým síly rychle dochází). Poté co nejrychleji, ale bezpečně slanit do řeky a přebrodit ji k připravenému raftu. Záchranné vesty dopnuty, vyškrábat se do raftu a vyrážíme kolem břehu k tonoucímu (barel s vodou). Tonoucí, i když se brání, kope nohama i rukama, je vytažen do lodi a my dále plujem jako vítr po proudu k jezu. Tam zase šup do vody a brodit na druhý břeh. Tady některé z nás už jen sípou a místo rozdýchávání zdravotního panáka se chceme oživovat navzájem. Jelikož nosítka jsou jen jedny a my jsme čtyři, zatnem zuby a místo kolabování přenesem „raněnou“ ženu na nosítka. Tu zase rychle schazujeme z nosítek a klušeme s prázdnými nosítky od řeky na silnici. Tam zahodíme nosítka a hurá zpět z kopečka do řeky, kde si každá vysloužíme kýbl s vodou a opět šlapeme na silnici. Vyměníme kýbl za nosítka a z posledních sil sprintujeme do cíle. 

    Čas 11 minut 14 sekund. Válející se po zemi, málem vykašláváme krev (krom Alči, ta se s úsměvem vyklusává), plíce pálí, mžitky před očima, ale žijem!!!! :D Teď se jen nechat opečovávat svým fanklubem a čekat jak se budou trápit ostatní družstva. Zbylé týmy se trápí obdobně až na děvčata z Broum. Ty téměř s prstem v nose ladně dobíhají v čase 9minut 25sekund :O Nu máme co zlepšovat :-/ Ale tak jsme druhé no a coo.....

 

Zde jsou fotky ze Žloukovického brodění   www.facebook.com/media/set/?set=oa.1961754263854900&type=3