Lampiónový průvod

04.11.2018 08:20

     První sobotu v listopadu tedy 3. listopadu 2018 jsme uspořádali další ročník lampiónového průvodu. Letos jsme to měli na téma legendární pevnost Boyard tedy celý název byl 4. ročník lapiónového průvodu s indiciemi hurá za pokladem.
    Sraz všech účastníků byl naplánován na půl pátou u Fořtovny. Celkem se sešlo cca 50 děti s doprovodem rodičů, prarodičů a dalších rodinných příslušníků. Děti si sebou přinesly krásné lampióny a některé děti měli na sobě i masky, takže v průvodu jsme mohli potkat např. dýni nebo čarodějnici.
    Letos jsme děti opět rozdělili do čtyř skupin a to na dvě skupiny mladších dětí a na dvě skupiny starších dětí. Každý z dětí dostal svítící náramek. První skupinu mladších dětí provázela celou cestou kouzelnice Kuří Hnátka, druhou skupinu mladších dětí prováděla Fiona. Starší skupina měla za průvodce dýni a poslední skupinu starších doprovázela Saxana. Každý z průvodců pověděl své skupině příběh, který se vztahuje k dnešnímu průvodu. Zde je příběh pro ty, kteří tam nebyli. My pohádkové postavy jsme si pro Vás připravily pytlík s dobrotama, ale zlý rarach nám pytlíky vzal a uzamkl je v truhle, která je na konci naší cesty. U každého stanoviště budete plnit úkoly a za každý splněný úkol dostanete indicii. Navíc mezi jednotlivými stanovištěmi čekají na Vás obrázky různých pohádkových postav, ty si musíte zapamatovat. Poté se skupiny s průvodcem s časovým rozestupem mohli vydat na cestu dle světélek.
    U prvního stanoviště Modrošedivý skřítek z přilepských dolů pokládal dětem otázky z pohádek. U druhého stanoviště, u kterého jsme mohli vidět Sally a Jack Skellington z pohádky Ukradené Vánoce, děti museli obrázky zvířat rozdělovat do krabic, dle toho, zda žijí ve vodě či v lese. Dále pokračovali po cestě ke třetímu stanovišti, zde se nacházela panenka, která děti požádala o pomoc. Panence se totiž rozsypaly odpadky po lese a děti je roztřídily do krabic, dle toho, zda to byl plast, papír či sklo. U čtvrtého stanoviště u Hejduli měli děti zavázané oči, průvodce je navigovali a děti se snažily chytit bombony, které byly zavěšeny na provázku. U pátého stanoviště je čekal mrtvý poustevník Hugo a měl pro děti připravený oční bulvy z pingpongových míčků a lžíce. Oko položily na lžíci a mezi dýněmi proběhli slalom. A již jsme se blížili ke konci cesty. U posleního stanoviště se zabydlela duha, která si pro děti připravila barevné balónky. Tyto baĺonky, pak umisťovali do stojánky dle barvy, aby vznikla duha.
    Když došli ke konci cesty, který byl na místním hřišti, nadiktovali děti pohádkové postavy, které si zapamatovali a tím se jim otevřela brána k pokladu. Dle získaných indicií hádali název pohádky, tím že pohádku uhádly, tím se jim otevřela truhla s odměnou. Všechny děti byli moc šikovné, takže uhádnout známou pohádku pro ně nebyl žádný problém. Každý kluk a každá holčička dostlala upomínkovou medaili.
   Na hřišti se všichny účastníci mohly občerstvit. Dětem se nabízel čaj, dospělím svařák a pro všechny byly připraveny několik druhů sladkého i slaného pečiva.

 

Fotky si můžete prohlédnout zde: www.facebook.com/media/set/?set=oa.2154716497892008&type=3