Brdská liga, Malé Přílepy Modré - Broumy

30.07.2016 12:00

Brdská liga MPM, pro nás začala podstatně dříve než poslední sobotní ráno v červenci. Jednak jsme měly několik schůzek s SDH Broumy, nakupovaly jsme, objednávaly, sháněly sponzorské dary coby ceny pro soutěžící. Letos se sešlo hodně cen a jsme tomu velmi rády, protože jsme mohly ocenit všechny účastníky hodnotnými cenami.

 V pátek odpoledne jsme se sešly u Jany a začaly jsme krájet, loupat, míchat, nakládat a to vše se týkalo jídla. Čolda přivezl nákladní auto, na které jsme naložili všechno, mimo lednic, plných masa, hermelínů a dortů / ty se nakládaly ráno/.Mimo aktivních členek přišli Naďa, Zuzka, Kuba, Honza Hřebík a ti všichni přiložili ruku k dílu. Jarda s Myšákem jeli do Broum vyměřovat dráhy, přibít koberce, usadit kádě, vymezit startovní i nástřikové čáry.

 Ráno se odjíždělo na několik etap, Čolda s Janou a s Andy jako první po naložení lednic, pak následovali Myšáci s pečivem, Irča s košťetem, Miren s Michalem a Vendy, Ivanka se Zuzkou, Zuzka Husáková, coby zdatná šenkýřka, a naše hlavní pokladní Maruška Štětková. Michal griloval, broumští dělali kýty, taky ženské z Broum nám pomohly.

 K samotné soutěži, všichni měli z organizace BL trochu nervy na pochodu a tak jsme na sebe byly nepříjemní, nevrlí a navztekaní. Dnes jsme nelosovaly, použily jsme omluvenku a šly mezi posledními, A nějak se nezadařilo. Náš útok není z nejlepších a končíme s jedním bodem v poli poražených, na 8. místě z 9 družstev, tentokrát jsme nedosáhly ani na velké play off. Tím, že Eliška celou prozatímní sezonu běhala B, nebo byla zraněná, tak se není co divit, ale co nás pobavilo, že osprchovala p. Růžičku, který byl rozhodčím na nástřikové čáře. V sobotu bylo ale moc krásně a tak trocha vody nikomu neuškodila. Béčka dnes i zítra poběží Veronika. Po ukončení jsme donesli z kabiny ceny, provedly jsme vyhodnocení soutěže, nejrychlejších proudařů. Následovaly doplňkové soutěže o nejrychlejší zadek, Miren nedala koš, takže nic. pak jsme ještě odměnily nejlepší výkony z těchto soutěží a odebraly jsme se do stánku a jaly jsme se obsluhovat až do druhé hodiny ranní.