8. kolo BL - Bezděkov pod Třemšínem

08.08.2018 08:51

    Předposlední kolo Brdské ligy se konalo 5.8. 2018 v Bezděkově pod Třemšínem. Do tohoto areálu jsme se vrátily po mnoha letech. Bezděkovští hasiči uzavírají " sportovní areál" a tedy se chtěli stylově rozloučit. V neděli jsme po půl osmé vyrazili na místo čínu a na cestu nám trochu sprchlo, což bylo příjemné zpestření :-) 

    Po příjezdu na místo stavíme stan a vykládáme všechny věci z vozíku. Vše máme nachystáno, ale co čert nechtěl začalo pršet, a nebyl to zrovna májový deštík. Nástup se odkládá o deset minut. Když déšť trochu polevil,  sešli se všichni na slavnostním nástupu. Po hymně zaznělo pár slov od pořadatelů a od hlavního rozhodčího zaznělo: máte na to 3 minuty a myslím, že dnes to bylo opravdu na místě, jelikož do Bezděkova přijelo rekordních 43 soutěžních družstev. Holky si vylosovaly číslo 12. Začátek soutěžního dne se odkládá kvůli dešti na 10:45.

    Holky se začínají chystat na svůj start, nezbytné přeměření hadic a kontrola na přípravném platě, vše v pořádku :-)  A jdeme na základnu, kluci nám pomůžou s mašinou na plato a pak už je to jen na nás. Zazněl výstřel, vyběhlo se na dráhu v sestavě: koš: Alča, savce: Jana, mašina: Míša; béčko: Verča; rozdík: Vendy, pravý proud: Andy, levý proud: Lucka. Terén tady známe, takže Míša ví, že nesmí přidat na plnej hned, jak dostane vodu, je to tady dost do kopce. Míša přidává s rozvahou sobě vlastní a útok máme dokončen v čase 19:25s pravý proud sráží terč v čase 19:00s  což nás řadí na 5 místo. Znamená to že půjdeme ještě minimálně jeden útok, holky si tedy připravují všechny potřebné věci. Po přestávce pro rozhodčí začínají vyřazovací boje, na nás čekají holky ze Zalužan. Po přípravě si jdeme popřát hodně štěstí a odcházíme na startovní čáru. Alče nevyšel na poprvé koš, ale velmi dobře si s tím poradila a tak končíme náš útok s časem 19:10s na PP a 18:65s LP, holky ze Zalužan nezaváhaly a dokončily svůj útok v čase 18:31s. takže dnes končíme na krásném 5. místě ze 14. družstev a bereme 4 bodíky. 

A teď jen vyladit formu na finále a ročník 2018 je za námi.


fotky https://staramys.rajce.idnes.cz