6. a 7. kolo BL - Malé Přílepy Modré a Broumy

29.07.2018 08:50

    Toto dvojkolo pro nás začalo již někdy na jaře, kdy se začalo s přípravami. Na začátku července jsme se všichni sešli a doladil se zbytek potřebných věcí.

V pátek 27.7. nám to vypuklo, vše naložit, připravit maso, hermelíny, cibuli a …Všechno potřebné naloženo ve vypůjčené avii, tak teď se vyspat a ráno hurá do Broum na fotbalové hřiště a začít připravovat areál a hlavně začít vařit, aby bylo hotovo až začnou najíždět družstva.

    Kolem půl desáté začínají přijíždět první družstva, vše je připraveno jak má. Kolem desáté hodiny je spuštěna prezentace družstev. Do krásného areálu v Broumech přijelo celkem 29 družstev, 9 družstev žen a 20 družstev mužů.

   V jedenáct hodin byl zahájen nástup, po přivítání všech hostů a nezbytné hymny, bylo zaveleno, velitelé na místech ostatní rozchod. Naše holky si vylosovaly číslo 3, po domluvě se číslo vyměnilo s klukama z Broum. Přeci jenom máme ještě nějaké povinnosti ve stánku. Startujeme s číslem 11. Snad nám přinese nízké číslo štěstí, bylo by krásné umístit se na domácí půdě co nejlépe.

    Na platě máme jako všichni 3 minuty na přípravu což pro nás, vlastně už pro nikoho není žádný problém. Vše připraveno. Běžíme v sestavě: koš: Alča, savce: Jana, mašina: Míša, béčka: Verča (velký návrat po porodu :-)), rozdík: Vendy; pravý proud: Andy, levý proud: Jana (Jana Hanusová-půjčená ze Zalužan). Výstřel a vybíháme ze startovní čáry, vše klape jak má, koš je v kádi, vše spojené, tak už jen doběhnout na čáru a sestříknout, Jana bohužel zakopla a upadla, naštěstí mašinářka vše viděla a zareagovala velmi rychle a ubrala. Jana se zvedla rychle, usadila se a sestříkla v čase 20:21s.  Andy měla nastříkáno v 19:78s, což nás zařadilo na konečné 8. místo. No co se dá dělat, hlavně že jsme všichni v pořádku. Jdeme si uklidit nářadí a hurá do stánku, aby byli všichni spokojení.

    Stánek klapal na 100%, myslím, že byli všichni spokojeni a kdo nebyl tak měl smůlu, myslím, že takový výběr jídel nemá ani jedno kolo BL. Když se blížil závěr začaly jsme připravovat ceny, muselo se rychle, jelikož se nám začínaly roztékat dorty :-( Alena upekla pro první tři místa mužů i žen perníkové medaile, což mělo obrovský úspěch. Po rozchodu začaly doplňkové soutěže o nejrychlejší zadek a nejrychlejší proudař.

    Kolem 20 hodiny začaly na parketu hrát kapely stejné jako v loni. Hrají za účelem podpory psích útulků. Dle mého názoru se všichni moc dobře bavili. Když začali soutěžící kolem jedenácté hodiny chodit, že mají hlad, Jana jim nabídla chleba se sádle a cibulí, což všichni ocenili. Takovou rychlostí jakou mizel namazaný chléb, nemizelo snad ani pivo :-) V půl třetí jsme stánek zavřely, vše uklidili a šli si lehnou,t abychom byli schopny ráno vstát a začít vařit guláš a hlavně česnečku, která bude, si myslím dost v kurzu :-)

    Neděle pro nás všechny začíná šestou hodinou ranní, zatopit pod kotly a připravit česnečku a základ na guláš. Uklidit po protančené noci areál, aby se dalo v deset hodin odstartovat 7. kolo. Všechno se podařilo a v deset hodin byl zahájen slavnostní nástup. Sbor z Broum zazpíval hymnu a pak přišlo představení hostů a tradiční „ dneska to máte za 3“ :-) Dnes si holky vylosovaly číslo 23, to znamená že můžeme zatím v klidu odpočívat a probírat taktiku. Když se blíží naše startovní číslo jdeme na přípravné plato, kde je vše v pořádku. Na plato jdeme v sestavě koš: Alča, savce: Jana, mašina: Míša, béčka: Verča,  rozdík: Vendy, pravý proud: Andy, levý proud: Lucka (posila z BN). Doufáme,  že se dnes zadaří lépe než v sobotu, bylo by to super. Startovní výstřel zazněl, vše klaplo na jedničku, sestřik  LP 17:96 a PP 17:88s,  což nás v základním kole řadí na krásné 2 místo a jistý postu do bojů o pohár. Po přestávce pro rozhodčí čekáme koho nám určí vyřazovací boje. Stalo se to nejhorší, co se stát mohlo, jdeme do souboje s holkama z Broum, no nedá se nic dělat jdeme na to. Po popřání hodně štěstí jdou holky na start. Všichni vybíhají u plata žádný zádrhel, vypadá to nadějně, ale Lucce vypadla proudnice. Holky z Broum nastříkaly dřív. Bohužel máme červený praporek za nespojené savce, Alča zalehla koš a nepustila, Jana nedokázala zašroubovat. Jsme zklamané, ale boj o třetí místo bude také pěkný. Když jsme začaly odnášet materiál z plata, všimly jsme si že červený praporek vlaje i nad základnou číslo 2. předčasné rozpojení koše (bez pokynu rozhodčího) tím pádem postupujícího určí čas ze základního kola,  což byl náš. Takže jdeme do bojů o 1 místo. Do finále jdeme s holkama z Daměnic. Po přípravě si jdeme popřát hodně štěstí a jdeme na start, vše klape jak na drátkách, čas pp 17:92s a LP 18:00s nás řadí na krásné druhé místo. Holky z Daměnic daly nový rekord BL na tyto terče 16:93 . Krásný čas gratulujeme.

Po slavnostním nástupu nás čeká velký úklid, musíme hřiště uvést do původního stavu, aby nás sportovci i za rok pustili na trávník. Kolem 18-té hodiny odjíždíme z Broum.

Pořadatelství roku 2018 je za námi, a už se pomalu začínáme připravovat na ročník 2019. Děkujeme všem sponzorům, kteří nás podpořili a těšíme se na spolupráci i v dalších letech.